Årsrevision af EGA handicap

13/01 - 2019 |

Handicaprevision (HR) udføres årligt i januar måned som en årsrevision for spillere i handicapgruppe 1-5 , og bliver automatisk udregnet af det administrationssystem som golfklubben benytter. 

For Handicapkomitéer, som har spørgsmål til denne årsrevision, har vi udgivet en opdateret forklaring til Handicaprevisionen: "HR forklaret" 

Hvis der i klubben er behov for yderligere forklaring ud over nedenstående, bør Handicapkomitéen med dokumentet "HR forklaret" i hånden kunne forklare Handicaprevisionen for klubbens medlemmer.
 

Handicaprevisionen kort fortalt

"Spillerens tællende runder for året omregnes til det handicapinterval spilleren med størst statistisk sandsynlighed skulle ligge indenfor, for at have produceret sådanne stablefordpoint. Hvis spillerens nuværende handicap ligger uden for dette interval, justeres handicappet imod intervallet. Dog med visse begrænsninger"


Eksempel

En spiller i handicap 18,1 har afleveret 8 runder inden for det seneste år og systemet har udregnet et interval på 13,1 til 16,5 → der foreslåes en handicapændring på -1 (forskellen på 16,5 og 18,1 oprundet til nærmeste heltal) og det nye handicap er 17,1