Annoncering - boost

16/10 - 2018 | Henriette Krøyer

Om annoncering på sociale medier

Annoncering på sociale medier er helt simpelt, at rækkevidden på et opslag til dels er betalt af annoncekroner. I news feedet ligner en annonce et ganske almindeligt opslag. Eneste forskel er, at der står "Sponsoreret" i toppen under profilnavnet. 

Generelt set er annoncering på sociale medier noget billigere end "normal" annoncering. I 2017 lavede Dansk Golf Union en test med en gennemsnitlig dansk golfklub. For 500 kr. ramte golfklubben ca. 7000 menneskers Facebookfeed. Konverteringen afhænger af annoncens kvalitet og indhold.

Hvordan fungerer annoncering på sociale medier?

Boost

Der er flere forskellige måder at annoncere på sociale medier. Den simple løsning er at booste (Facebook) / promovere (Instagram). Det betyder, at man tager et opslag, der allerede er lavet og poster penge efter det. I den forbindelse vælger man også den målgruppe, som man gerne vil ramme. Man kan ramme indenfor køn, alder, demografi og interesser. Det betyder, at man kan blive meget specifik i forhold til hvem man vil eksponere opslaget for. 

På Facebook hedder knappen man skal trykke på "Boost" og på Instagram hedder knappen "Promover". Man bliver holdt i hånden hele vejen igennem processen, så det er bare at give sig i kast med det!

Annonceadministrator

Den lidt mere avancerede løsning er at bruge Facebooks Business Manager/Annonceadministrator. Herfra kan man styre annoncerne både på Facebook og Instagram. Man kan vælge at bruge allerede eksisterende opslag, hvilket svarer nogenlunde til at booste/promovere. Man kan også oprette annoncer, der ikke i forvejen ligger på ens profiler.

Årsagen til, at det kan være smart er, hvis man vil ramme en specifik målgruppe med et specifikt opslag. Det kunne være, at man havde et juniortilbud og at man ville ramme forældrene til de potentielle juniorer i en vis aldersgruppe. Forældrene kunne evt være interesserede i fodbold. Så kunne man lave en annonce med målgruppespecifikt indhold, målrettet til forældre til børn i alderen x-y med interesse for fodbold. På den måde vil det KUN være dem i målgruppen, der ser opslaget i Facebook/Instagramfeedet. Man kan således lave annoncer, der er skræddersyet til målgruppen.