De vigtigste ændringer i Danmarksturneringen i 2020

05/03 - 2020 |

Der er også i år en række ændringer til turneringsbetingelserne for Danmarksturneringen. Nedenfor gennemgår vi de vigtigste ændringer, men det er vigtigt at sætte sig ind i det fulde sæt regler inden turneringsstart.

 

Punkt 1.16: Skift af spillere mellem klubbens hold/eller fusionshold

I 2019 skulle en spiller sidde over en spilledag. Fra 2020 er ordlyden ændret til en spillerunde. Det betyder at en spillerunde nu tæller, når en spiller sidder over, uden at der nødvendigvis er spillet en kamp i den pågældende runde. F.eks. i tilfælde af en 3-holdspulje, hvor man ikke spiller i alle 6 runder eller i en situation, hvor et hold trækker sig/udebliver uden aftale om ny dato.

 

Punkt 4.2: Reserver ved oprykningsspil (slagspil)

I 2019 skulle man indsætte evt. reserver i oprykningsspillet på den plads, hvor der var afbud. Fra 2020 bestemmer holdet selv på hvilken plads, man vil indsætte en reserve.

 

Punkt 1.8: Afbud og udeblivelse  & 4.3: Udebleven spiller

Der er kommet nye henstillinger og skærpede sanktioner under disse punkter. Læs mere i denne artikel

 

Punkt 1.6: Puljeinddeling

Der er tilføjet et nyt afsnit til punktet ‘Turnerings- og spilformer’, der beskriver, hvordan puljerne i Danmarksturneringen, så vidt det er muligt, inddeles med et vist geografisk hensyn. 

Desuden vil de hold, der i den foregående sæson blev nr. 1 og 2 i finalespillet ikke blive placeret i den samme pulje, hvis divisionen består af 2 puljer. Dette gør sig gældende i  Senior- & Veteranrækken og Superveteranrækken, 1. division øst.

 

Præcisering af omspil ved lige resultat i finalespil: Senior, Veteran og Superveteran

Det er blevet præciseret, hvem der kan vælges til et omspil ved lige resultat i finalespillet i Senior-, Veteran- og Superveteranrækkerne:

I tilfælde af lige resultat i finalespillet spilles omspil hul for hul (hulspilsregler) mellem udvalgte spillere fra hvert hold. Hver holdkaptajn vælger en herrespiller og en damespiller blandt dem, som har deltaget i kampen. Dette inkluderer foursome-spillerne. Der spilles Mixed Greensome-hulspil.

 

Ændring af fordelingen af øst/vest hold i damerækken fra 2021

I damerækken har der i mange år været en skæv fordeling af øst og vest hold, hvilket har betydet at et dame øst hold hvert år er kommet i en pulje i vest. Det ændrer vi fra sæson 2021, og det får indflydelse på op- & nedrykningspladserne i damerækken i 2020.
Læs mere om dette i turneringsbetingelserne: Op & nedrykning i damerækken 2020

 

Ændring af veteranrækken øst fra 2021

Da der desværre er for få tilmeldte hold i kvalifikationsrækken i Veteranrækken i øst i 2020, fjerner vi 3. division i øst fra 2021. Det får betydning for op- & nedrykningspladserne i den nuværende 3.division &  kval.række i øst i 2020. Læs mere om dette i turneringsbetingelserne under Veteran, 3. division og Veteran, kvalifikationsrækken. Divisioner Veteraner 2020


 

Ændring af superveteranrækken vest fra 2021

Da der desværre er for få tilmeldte hold i kvalifikationsrækken i Superveteranrækken i vest i 2020 reduceres 1. division i vest fra to til en pulje fra 2021. Dette får betydning for nedrykningspladserne i 1. div. vest i 2020. Læs mere om dette i turneringsbetingelserne under Superveteran 1. division:

1. division, Superveteraner 2020