Drejebog Golfspiller på en weekend

27/04 - 2020 | Kim Uldahl Pedersen

Rent praktisk kan det godt lade sig gøre at erhverve et golfkørekort på en weekend. Som golfklub er det dog vigtigt, at man er opmærksom på, hvilken målgruppe “golfspiller på en weekend” henvender sig til. 

Et længerevarende begynderforløb, er svært at passe ind, hvis børnene er små og tiden knap. Det er til yngre personer og forældre med mindre børn, at det intensive weekendkursus henvender sig. Det vil også være lettere for yngre mennesker at tilegne sig de nødvendige spillemæssige færdigheder på en weekend. 

 

Hvad kræver det at erhverve Golfkørekort på en weekend?

For at erhverve sig et golfkørekort, så skal følgende kriterier være opfyldt:

 • 3 timers undervisning i langt spil

 • 3 timers undervisning i kort spil

 • 2 timers regel- og etikette undervisning

 • vurdering af slagfærdigheder

 • vurdering af spillefærdigheder

 • vurdering af regelfærdigheder

 

 • Markedsføring

  For mange mennesker er ”Golfkørekort på en weekend” et attraktivt produkt. Det er derfor vigtigt at annoncere med produktet og fortælle at I har det. Spred budskabet på Facebook, via Nyhedsbreve og brug eventuelt lidt annoncekroner på projektet også.

   

  Skematisk markedsføringsplan:

  Dato (dage før afvikling)

  Handling

  Beskrivelse

  Ansvarlig

  45-60 dage

  Fastsætte dato for arrangement

  Find en eller flere weekender, hvor der er plads til arrangementet hos træneren, hos de frivillige og i restauranten. Det er vigtigt at der er plads til de nye golfere, så deres intensive forløb bliver en god oplevelse.

   

  30- 40  dage

  Udarbejde annoncer, Facebook opslag mm

   

   

   

  30 – 40 dage dage

  Opdatere hjemmeside

  Husk at fortæl om jeres gode idé. Der kan være medlemmer der har en ægtefælle derhjemme som gerne vil i gang, eller kender en kollega, nabo eller anden ven, som der lige skal skubbes lidt til.

   

  10 dage

  Kontakt restauranten

  Hvis prisen på jeres Golfweekend inkluderer forplejning, så få en aftale i hus med restauranten. Spørg hvad de vil servere og få det hele skrevet ind i arbejdsplanen.

   

  10 dage

  Kontakt deltagere

  Send en mail til alle tilmeldte. Mailen skal indeholde:

  * Program for weekenden

  * Hvad skal de have på af tøj og sko

  * Hvad skal de selv medbringe

  * Skal de evt regne med at købe handske eller lign

  * Hvad skal de spise

   

  En uge før

  Arbejdsplan/

  vagtplan

  Lav en fælles mail, som I sender til alle involverede ( i klubben). Hvem tager imod gæsterne, hvad skal de spise, hvem går med dem ud og spiller osv.

   

   

 • Materialer mm.

  Link til billedearkiv: https://www.skyfish.com/sh/c5d619985d907f182071c497f6c67a8cb85c2d46/17de035f/880614

   

  *1) Eksempel på beskrivelse af Golf på en weekend på golfklubbens hjemmeside:

  Vi tilbyder nu et begynderforløb, hvor du kan få golfkørekortet på en weekend i sommerferien - vi har opstart xx og xx dage.  

  Du vil være på hold med andre begyndere.  Golfklubbens træner og frivillige vil sørge for, at du får en god og hyggelig introduktion til golfspillet. Du når både at lære spillet og reglerne at kende, og prøve det på egen krop. 

  Golfklubben har udstyr, som du kan låne. Så du skal bare møde op i tøj, som du kan bevæge dig i og i godt humør. Vi glæder os til at se dig.

  Vi følger selvfølgelig alle anbefalinger omkring afstand og antal deltagere i henhold til forsamlingsforbuddet. Så du kan trygt tage et begynderkursus hos os.

  Hvis du ønsker mere information eller ønsker at tilmelde dig, så er du meget velkommen til at kontakte sekretariatet.

   

  *2) Eksempel på beskrivelse af Golf på en uge på golfklubbens facebookside (opslaget skal linke ind til golfklubbens hjemmeside)

  Kære medlem,

  Vi tilbyder nu et begynderforløb, hvor man kan få golfkørekortet på en weekend i sommerferien - Lørdag til søndag fra xx dato. Alle deltagere vil være på et lille hold med andre begyndere. Golfklubbens træner og frivillige vil sørge for, at alle får en god og hyggelig introduktion til golfspillet. 

  Hvis du kender nogen i din omgangskreds, som kunne være interesserede i at bruge en uge af sommerferien på at lære golfspillet, så tag dem meget gerne i dette opslag. Del meget gerne opslaget. 

  Tak for hjælpen.

   

  *3) Tekst- og billedeksempler til brug på Facebook. Kan benyttes til både Facebookannoncering og opslag på Facebooksiden. (opslagene skal linke ind til golfklubbens hjemmeside, billederne findes i god opløsning på skyfish, se ovenfor). Husk at det er ikke-golfspillere du taler til, så gerne let og simplificeret i sproget + brug gerne emojis.


   

   

  • Tekstforslag 1:

   Er det i 2020, du skal lære at spille golf? Brug en weekend i din sommerferie, på at lære at spille golf. Du deltager på et lille hold med andre begyndere. Og bare rolig, vi har udstyr og bolde, som du kan låne. Læs mere om “Golf på en weekend” her… link.  

   

  • Tekstforslag 2: 

  Skal XX Golfklub være din sommerdestination? Lær at spille golf på en weekend. Ja, du læste rigtigt! Du kan lære verdens bedste sport på en weekend. Du deltager på en lille hold med andre begyndere. Vi sørger for træning, udstyr og hygge. Vi efterlever alle sundhedsmyndighedernes krav, og glæder os til at lære dig, din samlever, dine børn - eller hvem du gerne vil have med - at spille golf. ! (Tilmeld jer her: husk link) 

 • Program for weekenden

  Skræddersy jeres eget program i samarbejde med jeres træner. Hver træner har sin egen mening om hvordan nye golfere bedst kommer i gang. Et eksempel på et program kunne være:

   

  Lørdag:

  09.00: Velkomst og morgenkaffe

  09.30: Udslag på Driving Range, indspil, putting

  12.00: Frokost

  12.30: Driving Range

  14.00: Regelundervisning på banen

  16.00: Kaffe og genopfriskning af regler i klubhuset
   

  Lørdag aften tager deltagerne Regelprøven på nettet: https://www.danskgolfunion.dk/regelproeve

   

  Søndag:

  09.00: Morgenkaffe

  09.30: Udslag på Driving Range, indspil, putting

  12.00: Frokost

  12.30: Par3 banen

  14.30: Kaffe

  15.00: Baneprøver

   

  Efter baneprøverne samles alle deltagere, hjælpere, træner mm I klubhuset. Tillykke til de beståede og en gennemgang af de medlemskaber klubben har at tilbyde.

  Dem som ikke har bestået skal tilbydes et prøvemedlemskab, eventuelt en ny baneprøve, hvis de var tæt på.

   

  To do liste på dagen:

  • Hejse flaget

  • Stå klar til at byde gæsterne velkommen. De aner ikke hvad de skal, når de har parkeret deres bil på pladsen.