Foto: Henrik Schou

Forsøgsvise ændringer til Danmarksturneringen

08/01 - 2018 |

I løbet af 2017 modtog vi flere forslag til ændring af spilleformatet i Danmarksturneringen. Et af forslagene gik ud på at indføre en fourball i formatet.

Vi vurderede, i hvilke rækker en sådan ændring kunne være relevant, og sendte på baggrund af denne vurdering et spørgeskema til holdkaptajnerne for herrerækkens 3. - 5. division samt kvalifikationsrækken. Vi sendte ligeledes spørgeskema til senior- og veteranrækkerne.

Forslaget gik ud på at indføre en fourball til erstatning for 2 singler hos såvel herrerne som seniorerne og veteranerne.

 

I herrerækken blev forslaget særdeles godt modtaget, og det er derfor besluttet, at formatet i de herrerdivisioner, som spiller 18 huller, altså 3. - 5. division samt kvalifikationsrækken, i 2018 ser således ud:

  • 3 singler, som hver giver 2 points for vunden match og 1 point for delt match

  • 1 foursome, som giver 3 points for vunden match og 1½ point for delt match

  • 1 fourball, som giver 3 points for vunden match og 1½ point for delt match

 

Der startes i nævnte rækkefølge.

2018 er et forsøgsår. Vi evaluerer efter sæsonen.


Flertallet i senior- og veteranrækkerne foretrækker at fortsætte med det nuværende format, så der bliver ikke lavet ændringer i de rækker.

Turneringsbetingelserne for Danmarksturneringen samt Dansk Golf Unions øvrige turneringer undergår i øjeblikket den årlige revision. 2018-betingelserne vil fremgå af vores hjemmeside senest den 1. marts.