Golfens dag: Esbjerg Golfklub

10/03 - 2017 | Peter Anderskou

Den 17 april afholdt 160 golfklubber rundt om i Danmark Golfens Dag. Golfens Dag er et åbent hus-arrangement, hvor golfklubberne inviterer alle, der er interesserede i sporten inden for.

Dansk Golf Union inspirerer med et fælles tema for dagen og har som formål at skaffe nye golfspillere til de danske golfklubber.

Det varierer meget fra golfklub til golfklub hvad der sker af aktiviteter på Golfens Dag, men alle, der deltager får en god introduktion til golfsporten og dens glæder.

En af de klubber, som har meldt tilbage med positive erfaringer, er Esbjerg Golfklub, som bl.a havde lånt en pølsevogn for at tilbyde øl og pølser til de fremmødte gæster. Vi har besøgt Esbjerg og talt med dem om dagen.

 

Interview med clubmanager Hans Christian Warrer

Hvordan har I fået bredt budskabet om Golfens Dag ud til omverden?
- For at markedsføre Golfens Dag har vi trykket på alle de tangenter, vi havde at gøre godt med. Dette skete via annonceringer i Jydskevestkysten og den lokale ugeavis. Derudover benyttede vi os af vores Facebook-side, opslag i klubben og et nyhedsbrev til vores egne medlemmer, hvor vi opfordrede til at tage familie og venner med ud til Golfens Dag.

Hvordan har Golfens Dag forløbet i Esbjerg Golfklub i år?
- Dagen startede med, at vi tog imod gæsterne ude på parkeringspladsen. 12 medlemmer fra begynderudvalget og jeg selv stod for modtagelsen af gæsterne. Gæsterne fik udstyr og gik på rangen, med hjælp fra de frivillige og klubbens træner. Efterfølgende kunne de, som havde lyst, og måske var blevet lidt bidt af golfen, komme op i klubhuset og hører lidt om prøvemedlemskab mm. De kunne også melde sig ind som prøvemedlemmer og starte på et nyt begynderhold, som startede med det samme.

Hvad har I gjort i år modsat andre år?

- Til Golfens Dag i år havde vi allieret os med den lokale slagter, som lånte os en pølsevogn, som vi kunne stille op og tilbyde gæsterne pølser og drikkevare. Derudover havde vi en gættekonkurrence, hvor der blev trukket lod blandt gæsterne om et gratis prøvemedlemskab. Dette endte faktisk med en meget sjov historie. Da vi ringede til manden, som var blevet udtrukket, fortalte han at han havde gået og overvejet om han skulle melde sig ind eller ej, men da han fik tilbudt et gratis prøvemedlemskab var der ingen tvivl - og han takkede naturligvis ja. Han fik også overtalt konen til at melde sig ind, hvilket vi selvfølgelig blev rigtig glade for.

Hvad fik I ud af at afholde Golfens Dag?

- Så vidt jeg husker havde vi 50-60 gæster på dagen, hvilket vi var meget godt tilfredse med - vejret taget i betragtning. Ud af de 50-60 gæster fik vi ni som meldte sig ind som prøvemedlemmer på dagen.

Har du tre gode råd til andre golfklubber?

- Markedføringen er vigtig! Det er vigtigt at få klubbens egne medlemmer til at handle aktivt og få lokket familie og venner med ud.

- Hjælpere på dagen. Vi havde som sagt begynderudvalget til at modtage gæsterne og hjælpe med at introducere dem til golfsporten.

- Gimmicks i form af konkurrencer og lignende. Det fungerede også godt med pølsevognen, så det er en god idé at kunne tilbyde gæsterne noget på selve dagen.