Holbæk Golfklub har stor succes med ’Golf og Diabetes’

01/11 - 2019 |

I Holbæk Golfklub har man gjort det sådan at diabetikere og deres pårørende deltager i det samme introforløb som de andre begyndere. På forløbet - der varer 5 uger - modtager deltagerne undervisning af klubbens træner og bliver fulgt af en frivillig mentor hele vejen – også når de efter de 5 uger forsætter som prøvemedlemmer i klubben, hvor de bl.a. kan spille begynderturnering hver torsdag under begynderudvalget og deltage i de mange sociale arrangementer.

 

Fastholdelse i vinterperioden

For at fastholde diabetikerne – og alle de andre begyndere – i vinterperioden, er der et tilbud om, at mødes hver torsdag og søndag fra uge 43-12, og spille turnering med 9 huller. Derudover bliver der også arrangeret fællesspisning, og andre former for socialt samvær. Det hele afsluttes i marts med afslutningsspil og præmieuddeling.

 

Rekruttering af frivillig ildsjæl

Den frivillige mentor, der står i spidsen for dette, er Pia Thomsen. Hun er selv diabetiker, og startede med at spille golf som deltager på det første ’Golf og Diabetes’-forløb tilbage i 2017. Med sin store frivillige indsats har Pia gjort, at rigtig mange diabetikere er kommet i gang med at spille golf til glæde og gavn for både krop og sind. Hun har bl.a. været ude med foldere og roll-ups på kommunens sundhedscenter, diabetes-ambulatorier, biblioteker, etc. Derudover har hun brugt sit eget netværk på Facebook til at reklamere for ’Golf og Diabetes.’

Den lokale diabetesforening, har desuden bidraget til rekrutteringen ved at udsende nyhedsbreve og blade til foreningens medlemmer.