Junior- og Begyndertræneruddannelse

14/10 - 2020 |

Dansk Golf Union udbyder i samarbejde med PGA Junior- og Begyndertræneruddannelsen til kommende eller nye trænere, med eller uden tidligere trænererfaring i golf.

Uddannelsen er målrettet ældre juniorer, begyndere, forældre, bedsteforældre eller interesserede golfspillere i klubben, der ønsker at indgå aktiv i klubbens træning, under ledelse af den lokale PGA træner.

Formålet er at uddanne junior- og begyndertrænere til at bistå træning i foruddefinerede emner, herunder at blive i stand til at beskrive, igangsætte, fastholde flow og give feedback til medlemmet. Junior- og begyndertræneren skal med udgangspunkt i stationstræning sætte aktiviteter i gang og dermed skabe en mere dynamisk træning. Formålet tager udgangspunkt i følgende præmisser:

 • Flere trænere skaber større tilknytning og flere relationer

 • Flere trænere skaber attraktive og trygge miljøer

 • Flere trænere skaber flere muligheder for udvikling via mere træning

 • Flere trænere skaber sjovere træning

Junior- og Begyndertræneruddannelsen er et dagskursus på 8 timer, varetaget af en DGU instruktør/PGA træner.

Undersøgelser og erfaringer peger på, at mere spil på banen øger motivationen og glæden ved golf. Derudover sker udviklingen af færdigheder også mere optimalt via mere spil på banen. Derfor har vi tilpasset uddannelsen og tilføjet et bane-element i fremtidens Junior- og Begyndertræneruddannelse.  

Indhold på dagen:

 • Baggrund og formål

 • Anbefalinger og rammer

 • Organisering

 • Hjælpetrænerens rolle og virke

 • Et udviklende tankesæt og motivation

 • Banetræning i praksis

 • Færdighedstræning i praksis

 • Opsamling og afslutning

 

Gælder for kurserne der afholdes i april 2021:

Da både klubhuse og restauranter fortsat er lukket og forsamlingsforbuddet er uændret indendørs, har vi været nødsaget til at ændre lidt i uddannelsen. Hvor uddannelsen normalt er en kombination af teori indendørs og praktik udendørs, vil den for uddannelserne d. 10., 11. og 18. april kun foregå udendørs.

Det betyder, at den planlagte teori afkortes og flyttes ud på græsset. Derudover afkortes hele dagen, så i stedet for at være samlet det meste af dagen, afvikles uddannelsen nu fra kl. 10.00 til ca. kl. 14.00.

Vi forventer ikke, at udbyttet forringes, da vi nu kan bruge mere tid på det praktiske. Der vil fortsat blive udleveret materialer og videregivet informationer som hidtil. Frokost er også stadig en del af dagen. Dog vil denne også foregå udendørs i en ”walk and eat” version.

Vi bestræber os på at lave mere kaffe/te end normalt, så alle får mulighed for at holde varmen.

I forhold til frokost, så vær opmærksom på, at når man får udleveret denne, så skal man efterfølgende fjerne sig fra udleveringsstedet. Hvis maden udleveres i eller omkring klubhuset, så må maden ikke indtages der, herunder på terrassen mv.

Der kan ikke nydes medbragt mad på klubhusets terrasse, hvis dette område normalt bruges til servering. Medbragt mad kan fx nydes på bænke ude på banen i forbindelse med uddannelsen.

Slutteligt en opfordring til, at vi alle overholder de gældende restriktioner. Golfsporten er kommet rigtig godt gennem corona-krisen, grundet de mange lempelser for udendørsidrætten og vi ser frem til også at lykkes med den sidste del af genåbningen på en corona-sikker måde.

 

Program for kurserne der afholdes udendørs:

Kl. 10.00 Velkomst

Kl. 10.15 Den gode hjælpetræner

Kl. 10.45 Bane- og færdighedstræning i praksis

Kl. 12.00 Frokost i det fri

Kl. 12.30 Bane- og færdighedstræning i praksis

Kl. 14.00 (ca.) Tak for i dag

 

 • Tilmelding og deltagergebyr

  Deltagergebyr: Kr. 500,-  (KUN KREDITKORTBETALING)
  Beløbet dækker kaffe/te, brød, frokost med 1 øl/vand samt eftermidagskaffe

  Junior- og Begyndertræneruddannelsen forventes at blive afholdt følgende steder i 2021:

  18. april 2021,  kl. 10 - 14 Odense GK (udendørs)  Deadline for tilmelding 13.04.21 kl. 12.00
  xx. maj 2021, kl. 9 - ca. 16 Bornholm
  23. maj 2021, kl. 9 - ca. 16.30 Nordsjælland  Deadline for tilmelding 18.05.21


   

   

  ​Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte kursuskonsulent Lone L. Christiansen (llc@dgu.org)