Lokalregel E-5 - Drop på fairway ved bold mistet eller Out of Bounds

18/10 - 2018 |

Lokalregel E-5 er den nye lokalregel, der tilbyder alternativ droppemulighed til en mistet bold eller en bold, der er out of bounds. DGU anbefaler at denne anvendes til alt almindeligt spil i klubben.

Nederst i artiklen er der et eksempel fra "en rigtig bane" (Google Maps billede med indtegninger).

Den korte version siger dette: Når en bold er out of bounds eller mistet, må spilleren med 2 strafslag droppe en bold indtil to køllelængder inde på hullets fairway, ikke nærmere hullet, end hvor bolden krydsede OB grænsen eller skønnes mistet. “Fairway” er græs i det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere, inkl. hullets tee-områder.

Se en video om reglen her.

Hvis man ikke har spillet en provisorisk bold, og det viser sig at bolden alligevel er væk eller ude, så er der normalt kun én mulighed - at gå tilbage og slå en ny bold fra forrige sted. Det indebærer et vist tidsforbrug, og måske ovenikøbet en forsinkelse i spillet for alle efterfølgende grupper. Indfører klubben denne lokalregel, kan man undlade at spille en provisorisk bold og så i stedet droppe en ny bold - med 2 strafslag - indtil 2 køllelængder inde på hullets fairway. Baner og situationer er dog forskellige, så vi har fremstillet dette dokument til ophængning i klubben eller måske til anbringelse i caféen.

Hent dokumentet her.

Dokumentet indeholder lokalreglen i kort form til scorekortet, i fuld form til opslag på informationstavlen og endelig 5 tegninger af standardsituationer, der viser, hvordan man definerer sit droppeområde efter denne regel.

R&A tillader og DGU anbefaler, at denne lokalregel indføres for alt almindeligt handicapspil - dvs. alle private runder, EDS samt klubturneringer med handicap, men ikke anvendes til eliteturneringer og professionelle turneringer. "Eliteturnering" er af DGU defineret som turneringer, der spilles uden handicap (scratchturneringer), herunder f.eks. klubmesterskaber.

I lokalreglerne/turneringsbetingelserne til disse turneringer skal lokalreglen således ikke fremgå, og/eller der skal gøres eksplicit opmærksom på, at den ikke er gældende i denne turnering, evt. med formuleringen "Denne turnering spilles efter klubbens generelle lokalregler (se opslag her) UNDTAGEN lokalregel om at droppe på fairway ved bold mistet eller out, der således ikke må bruges i denne turnering

Hvilke turneringer, lokalreglen er gældende i, bliver således ikke defineret i klubbens generelle lokalregler, men i den turnering hvor den IKKE gælder.

Eksempel på situation fra en bane - klik og hent pdf.