Nationale Ranglister

23/05 - 2017 | Thomas Hartwich

De nationale ranglister

Ranglisternes formål er, at give et retvisende billede af, hvorledes de danske spillere, der primært spiller turneringer i Danmark, præsterer i forhold til banens sværhedsgrad på dagen.

Ranglisterne baseres på hver rundes relative score i forhold til banens sværhedsgrad og ranglisteplaceringen bestemmes af gennemsnittet af de 84% bedste relative scores fra danske ranglisteturneringer i løbet af sæsonen fra ca. 1. april til medio oktober.

Scores justeres runde for runde i forhold til Course Rating (CR) og CBA-beregning efter følgende formel:

SCORE – CR + CBA = RELATIV SCORE

Eksempel: 80 slag på en bane med CR 75,1 og en runde CBA på -2: 80 – 75,1 – 2 = 2,9

Kun godkendte slagspilsturneringer og kvalifikationsrunder til hulspilsmesterskaber i DK tæller med.

OBS: Hvis der er under 10 deltagere i en turnering kan der ikke beregnes CBA og scoren er ikke tællende.  Hvis en runde erklæres for ”ikke tællende” til HCP regulering, kan scoren heller ikke medregnes til gennemsnittet på de nationale ranglister.

Samtlige resultater fra officielle nationale ranglisteturneringer registreres for den enkelte spiller på alle de nationale ranglister, vedkommendes alder berettiger til – og dette uanset, hvor resultat er opnået.

Da der skal registreres en score og beregnes CBA, kan kun slagspilsresultater registreres. Resultater fra professionelle turneringer i DK tælles med, hvis der beregnes CBA og runden er tællende til HCP-regulering. Dette vil være aktuelt for de fleste ECCO tour turneringer.

 • Senior, Veteran og Super-Veteran Point Ranglisterne

  Som et nyt tiltag i 2018 er der oprettet nogle nye Point Ranglister, der vil supplere de eksisterende score-baserede ranglister.

  Point Ranglisterne baseres på placeringspoint i følgende danske turneringer:

  12-13 maj Senior og Veteran Tour 1, Hedeland

  19-20 maj Ledreborg Mid-age og Senior Challenge. Ledreborg

  26-27 maj SEGAF Open

  9-10 juni Senior og Veteran Tour 2, Frederikssund

  30. juni -1 juli Senior og Veteran Tour 3, Aarhus

  7-8 juli Furesø Mid-age og Senior Open (inkl. Veteraner), Furesø

  19-21 juli Danish Senior Open, The Scandinavian

  4-5 aug Sydsjællands Senior Cup, Sydsjælland - AFLYST

  10-12 aug DM for Senior og Veteraner, Kokkedal

  29-30 sep Senior og Veteran Tour Finale, Hedensted

   

  Kriterier:

   

  1

  Point tildeles efter placering i den respektive turneringskolonne i pointskemaet.

  2

  Fordelingen af placeringspoint er baseret på European Tours "Prize Money Breakdown" og er en procentfordeling af turneringens tildelte pointsum.

  3

  Point uddeles kun til den række, der deltages i - dvs. for eksempelvis at få point til Senior Point Ranglisten, skal der deltages i seniorrækken, såfremt turneringen indeholder flere rækker.

  4

  Kun spillere, der er fuldgyldige medlemmer af en dansk DGU medlemsklub, registreres på Point Ranglisterne

  5

  Point opnået af spillere, der ikke er berettiget til registrering (eks. udenlandske spillere) udgår - dvs. lavere placerede spillere bevarer den oprindelige placering

  6

  Ved delte turneringsplaceringer deles pointsummen for de respektive placeringer

  7

  For Seniorer vil det være de 6 bedste resultater, der er tællende. For Veteraner og Super-Veteraner vil det være hhv. 5 og 3 bedste resultater, der er tællende.

  8

  Ved delt pointsum på ranglisten afgøres indbyrdes placering ved højeste antal point i en enkelt turnering. Er dette fortsat lige, så gælder den højeste pointsum i de to bedste turneringer, osv.