Opfordre til at aflevere flere scorekort og vær klar til 2020

24/05 - 2018 | Henriette Krøyer

Gennemsnittet af de 8 bedste af de seneste 20 scorekort. Det er den korte version af, hvordan vores handicapindex fremover beregnes - gældende fra januar 2020.


Hvorfor skrive om det allerede nu?

I dag har vi kun brug for ét scorekort for at kunne regulere vores nuværende handicap - nemlig den seneste tællende runde.

Men når handicappet i fremtiden bliver et gennemsnit, skal vi bruge alle de seneste scores og gerne mange, gode som dårlige, for at kunne være så præcis som mulig. 


Dansk Golf Union opfordrer til, at spillere allerede nu begynder at indlevere alle scorekort fra sine runder. Temaet er: Spil så mange EDS runder, du kan. Aflever alle de scores, du kan - gode som dårlige. Det øger sandsynligheden for at have 20 aktuelle scorekort, så du ikke i 2020 får et handicap tildelt, der er baseret på flere år gamle scores.

For hvem har en interesse i at have et ikke-retvisende handicap?


Et handicap skal være et retvisende udtryk for en spillers potentielle spillestyrke, og det skal vi bruge stort set hver gang vi spiller golf:

  1. Når vi deltager i en turnering

  2. Når vi spiller om en øl med venner

  3. Når vi skal sammenligne spil på forskellige baner

  4. Når vi skal følge vores udvikling

  5. Etc...

 

Handicappet er det unikke ved golfsporten, som sikrer, at vi kan spille mod hinanden og på forskellige baner på en fair måde over hele verden.

Vi forsøger at finde et udtryk for, hvilken score en spiller kan forvente på en god dag, og det er naturligvis gennemsnittet af spillerens bedste scores.

Ikke overraskende kræver en sådan udregning, at vi har en masse nutidige scores til rådighed - for at kunne sige noget om spillerens nutidige spillestyrke. Hvis vi kun har de gode scores, eller de dårlige, eller meget få - så bliver resultatet forkert.

Vi får brug for alle scores i fremtiden, selvom der selvfølgelig kan være undtagelser.

Når vi alle spiller med et retvisende handicap, så finder vi altid den mest fair vinder - nemlig den, som på dagen har spillet bedst i forhold til sig egen nuværende spillestyrke - det er golf i en nøddeskal.
 

Læs mere - og hjælp os med et slogan

Der kommer flere informationer om det nye handicapsystem i løbet af 2019, men hvis du allerede nu ønsker at få lidt flere detaljer om dette, så kan du læse mere her.  På siden kan du også se, at vi også søger input til hvad årets handicapslogan skal være.

Endelig iværksætter vi i 2019 bla. en uddannelsesplan for medlemmer af klubbernes handicapudvalg, således at alle er godt forberedt på overgangen til World Handicap System januar 2020.