Spil med lejeforbedring til åbningsturneringen

06/04 - 2018 |

Nu begynder det næsten at smage af forår og mange klubber har deres åbningsturnering i weekenden. 

Banerne er mange steder stadig temmelig våde, og græsset endnu ikke er begyndt at vokse nok til at forholdene er tilstrækkeligt gode til almindeligt spil. Det kan betyde at der er behov for at spille med en Lokal Regel om lejeforbedring - og det er ALTID tilladt hvis banens stand kræver det.  

Da vi i april måned stadig ikke har startet den officielle sæson som defineret i EGA Handiapsystemet (1. maj - 31. oktober), er der IKKE behov for at klubberne indberetter deres brug af spil med lejeforbedring. 

På baner og/eller til turneringer hvor det lokalt vurderes at der bør spilles med lejeforbedring skal en midlertidig Lokal Regel indføres der følge ordlyden i Golfreglerne – Tillæg I afs. A punkt 3b - det betyder blandt andet at spil med lejeforbedring kun foregår fra områder der er klippet i fairwayhøjde. 

Afgørelsen er helt op til det enkelte bane-/turneringsudvalg, og der kan ALTID reguleres handicap når der spilles med lejeforbedring. Når behovet ikke længere er til stede skal den Lokale Regel fjernes. 

 

Læs mere

Læs evt mere her https://www.danskgolfunion.dk/artikel/spil-med-lejeforbedring