World Amateur Golf Ranking

23/05 - 2017 | Thomas Hartwich

WAGR er den internationale amatørrangliste administreret af Royal & Ancient (R&A) og her vil danske spilleres resultater blive registreret fra det tidspunkt en spiller opfylder kriteriet for at blive WAGR-spiller. Det vil kun være resultater fra de ranglisteturneringer og professionelle turneringer spillet på dansk grund, der opfylder WAGR kriterierne.

WAGR fungerer ved at danne et løbende point gennemsnit over de seneste to år (104 uger) og opdateres ugentligt hver onsdag kl. 12 GMT.  Der er et minimum antal turneringer (divisor) på hhv. 8 her herrer/drenge og 7 for damer/piger til beregning af pointgennemsnittet – dvs. har en spiller færre tællende turneringer vil det påvirke negativt. Det seneste år (52 uger) tæller 100%, herefter reduceres pointene uge for uge med 2% i værdi. OBS: Pga. COVID-19 suspendering af ranglisten i 13 uger i 2020, så forældes resultater fra før uge 14 i 2020 først når de er 65 uger gamle. 

For at en turnering kan være tællende til WAGR skal denne afvikles over min. 54 huller, samt være indstillet af DGU og godkendt af WAGR. Både slagspil- og hulspils-turneringer, samt kombinationer som eks. DM for juniorer kan være tællende. OBS: Dog gælder, at vinderscoren må højest være 6 slag over par i gennemsnit per runde i slagspilsturneringer. Der skal også minimum være 10 herrer/drenge og 8 damer/piger, der starter turneringen.

"WAGR Power Method" rangerer ikke turneringerne i kategorier (som tidligere). I stedet beregnes den samlede pointsum, der spilles om, ud fra hvor mange spillere fra WAGR/OWGR/WWGR der deltager, samt deres position. Maksimun pointsum for en amatørturnering er 1000 og 3000 for en professionel turnering. Maksimum point til en vinder er 25. 

For at blive registreret verdensrangliste-spiller kræves en placering, der giver minimum 6,5 point. I turneringer med lav pointsum vil det typisk kun være vinderen, der evt. opnår dette. En spiller fjernes igen fra ranglisten, hvis denne bliver profesionel, mister amatørstatus eller ikke scores 4 point eller bedre i en tællende turnering i løbet af de seneste 52 uger (løbende).

Detaljerede spørgsmål og svar (FAQ) i relation til WAGR kan læses her og de generelle kriterier her.