World Amateur Golf Ranking

23/05 - 2017 | Thomas Hartwich

World Amateur Golf Ranking

 

WAGR er den internationale amatørrangliste administreret af Royal & Ancient (R&A) og her vil danske spilleres resultater blive registreret fra det tidspunkt en spiller opfylder kriteriet for at blive WAGR-spiller. Det vil kun være resultater fra de ranglisteturneringer og professionelle turneringer spillet på dansk grund, der opfylder WAGR kriterierne.

 

WAGR fungerer ved at danne et løbende point gennemsnit over de seneste to år (104 uger) og opdateres ugentligt hver onsdag kl. 12 GMT.  Der er et minimum antal runder (divisor) på 54 til beregning af pointgennemsnittet – dvs. har en spiller færre runder vil det påvirke negativt. For nye WAGR spillere, vil min. divisor dog kun være 28 det første år, hvorefter min. divisor øges med 0,5 pr. uge.   

 

For at en turnering kan være tællende til WAGR skal denne afvikles over min. 54 huller, samt være indstillet af DGU og godkendt af WAGR. Både slagspil- og hulspils-turneringer, samt kombinationer som eks. DM for juniorer kan være tællende.

 

Nye turneringer skal først overstå et prøve-år før evt. optagelse på WAGR besluttes.

 

Turneringerne på WAGR rangeres i kategorier ud fra hvor mange og hvor gode spillere fra top 1500 (herrer)/1250 (damer), der deltager, samt turneringsfeltets samlede styrke i forhold til andre WAGR turneringer i samme uge. 

 

For at blive registreret verdensrangliste-spiller kræves en given top placering alt efter turneringens kategori - eksempelvis skal der en top 4 placering til i en kategori D turnering (f.eks. DIAC herrer 2016), en top 2 placering i en kategori F turnering (eks. DGU Junior Elite Tour) og en sejr i øvrige WAGR turneringer.

 

Detaljerede spørgsmål og svar (FAQ) i relation til WAGR kan læses her: http://www.wagr.com/en/About-WAGR/FAQs.aspx