I Juniorugen 2017, holdte de i Korsør Golfklub 3 dage med golfsjov

Antal deltagere: 27 – heraf 19 helt nye
Antal indmeldelser: 13

I Juniorugen indbød Korsør Golfklub til 3 dage fyldt med golf og sjov. Thomas Larsen pro i Korsør Golfklub fortæller:

”Vi valgte at lave 3 sammenhængende dage, for alle børn der havde lyst, fordi vi tror på, at golf er sjovest når man begynder at ramme bolden”.

Den første formiddag stod på en del introduktion til det helt basale i golf. Børnene blev inddelt i hold og roterede mellem stationer, hvor der også var plads til sjov og leg. Alle tre dage var der lavet et program fra kl. 9-15. Det var ikke et krav at børnene deltog alle tre dage, men deltagelsen var derimod lystbasseret og det bar frugt.

”Generelt over de tre dage, havde børnene en masse krudt i røven om formiddagen, og derfor stod den helt naturligt på en masse golf og turneringer her. Eftermiddagene indeholdte alle mulige slags lege og sociale aktiviteter. Det var helt afgørende at de kunne spille over flere dage – de nåede at udvikle deres golf så de kunne ramme bolden, og de fik etableret en masse nye venskaber.”

I Korsør golfklubs Junioruge var der i snit 6 hjælpere af gangen, og derudover deltog 8 nuværende juniorer. På Thomas’ opfordring hjalp de nuværende juniorer, de helt nye med golfen og børnene var meget omsorgsfulde overfor hinanden. De 6 hjælpere bestod af Thomas og en elitespiller samt et par andre frivillige i klubben som skiftedes lidt til at være tilstede. Derudover havde Korsør tilknyttet en af DGU’s juniorkonsulenter.

”Hun var verdensklasse og rigtig god til børn! En god kompetence at have i baghånden. Hun var tilstede to af de tre dage og hun tog sig bl.a. af nogle af stationerne, ofte en station der var basseret på det sociale. Derudover tog hun sig meget af pigerne. Det var helt vildt godt, for pigerne har brug for nogen, at gå til og nogen der koncentrere sig om dem. Af de fremmødte børn var der faktisk rigtig mange piger, hvilket vi er rigtig glade for. Juniorkonsulenten var også god til at bevare overblikket og hjælpe med, at der var styr på det praktiske som maden osv. Vi skal helt sikkert have en juniorkonsulent tilknyttet igen næste år!”

Korsør Golfklub tog 250 kr. per barn der deltog, og så var alle måltider inkluderet. De havde sørget for ”børnevenlig mad” a la burgere og lasagne og så blev de fælles måltider brugt til hygge og samtidig blev de nye børn fortrolige med at komme i klubhuset og møde andre medlemmer. Derudover havde Korsør fået nogle sponsorater til Juniorugen, gennem netværket i klubben og de havde desuden søgt nogle fonde til junior-låneudstyr som de havde fået bevilliget. Derfor kunne de i Korsør stå med ti spritnye juniorsæt i forskellige størrelser, da de tog imod alle de spændte børn i Juniorugen.

Over halvdelen af de børn der var til Junioruge i Korsør har efterfølgende meldt sig ind.

”Vi har rigtig meget fokus på, at vi gerne vil have flere juniorer i Korsør Golfklub. Derfor har vi nedsat kontingentet fra 1600 til 800 kr. for børn under 12 år. Alle børn får tilbud om træning to gange i ugen og hver fjerde onsdag har vi fællesspisning med forældrene efter træning. De andre onsdage har vi frugt og kage. Nogle gange er børnene selv med til at bage kage og andre gange, er der nogen der medbringer kage og frugt hjemmefra. Frivillig hjælp er helt afgørende, så til fællesspisning rejser jeg mig altid op og fortæller kort hvordan det går. Her fortæller jeg også, hvad vi har brug for hjælp til. Det er meget konkret a la d. 17. har vi brug for, at der er en der bager kage. Når jeg introducere sådan en afgrænset opgave går der aldrig mere end 10 sec., før der er en melder sig. Eftersom vi er lykkes med at få mange nye juniorer de sidste år, har vi også fået mange nye forældre, og det er i stor udstrækning ikke-golfspillende forældre, men de kan netop sagtens bidrage med at bage kage og hygge om børnene. Vi er også begyndt at opleve, at disse forældre melder sig ind i golfklubben, og det er jo en super god bonus.”

Eksempel fra Korsør Golfklubs opslag på Facebook