BESKRIVELSE

Når de potentielle nye juniorer møder op i klubben, så sørg for at have et trænerteam klar, der kan assistere dem, så de kan få lov at prøve at slå til boldene – det er derfor de er kommet. For at kunne deltage i en masse af de sjove aktiviteter, der er planlagt, er det en god ide at introducere dem til det basale som grip og opstilling. Hav dog i baghovedet, at dette ikke er en træningslejr men et sjovt, introducerende og inspirerende indslag

Det anbefales at have en overordnet træneransvarlig tilknyttet aktiviteten – det kan være klubbens træner – som har et program klar og instruerer de nye børn og unge. Derudover kan I med stor fordel inddrage frivillige hjælpetrænere, elitespillere, egne juniorer etc. som hjælpere under træningen. De kan være med til at skabe tryghed, nærvær og opmærksomhed på det enkelte barn, selvom der er mange der skal have hjælp. Har I mulighed for at inkludere nogle unge frivillige, kan det også være lettere for nye børn og unge at relatere og lære golfen.

Afslut evt. med nogle sjove driving range lege eller små konkurrencer, hvor man f.eks. kan vinde en flødebolle, for at gøre det lidt uformelt og sjovt. Det kan være med til at skabe nogle sociale relationer under Sjov Sommergolf. Inkluderes træneren i planlægningen og gennemførelsen, er han uddannet og har en stor viden og kendskab til øvelser fordelt på alder og niveau. Til inspiration se også forskellige sjove driving range øvelser der kan kombineres med basis øvelser på driving range her.

AKTIVITETEN KAN TYPISK BYGGES OP PÅ FØLGENDE MÅDE:

  • Fælles sjov opvarmning
  • Fælles intro til golfsvinget
    p((. – Forklar og demonstrer hvad de skal øve
  • Slå bolde på driving range (max 30 min)
    p((. – Vær nærværende
    p((. – Hjælp med at forklare
    p((. – Undgå at stå på en lang og statisk række, men skab dynamik evt. i form af tre forskellige stationer
  • Fælles afslutning (bør kombineres med sjov aktivitet)