Golf skal være sjovt, og man skal finde venner på golfbanen. Små sjove lege og konkurrencer kan netop være med til at styrke fællesskabet og i bund og grund bare være rigtig sjovt.

Det gale køkken
Man kan ofte finde noget gammelt (skåret) service der skal smides ud, (eller købe det for meget få penge i genbrug) hvorfor ikke stille det op på driving range, og lade deltagende børn og unge under Sjov Sommergolf smadre det, ved at ramme plet med deres lange slag. Det er uomtvisteligt sjovt at smadre ting, vel i sær fordi man ikke må derhjemme og derfor vil det skabe glæde og god energi i jeres Sjov Sommergolf.

Husk at optage små videoer, der kan deles på klubbens sociale medier. Nogle børn vil muligvis også selv være interesseret i at få videoen og dele den på deres egne sociale medier. Gøres dette, når I ud til alle hans/hendes venner, som også er i jeres målgruppe, og de ser, hvor sjovt det er at være til golf i jeres klub.

Fyr Løs
Sådan gør I:
Del deltagerne i to lige store grupper. Hver gruppe får halvdelen af golfjernene, fem flasker og halvdelen af boldene. Flaskerne placeres i ”Ingenmandsland”. Deltagerne fordeler sig i de to ”end-zones”. Det hold, der først rammer modstanderens flasker med boldene, har vundet.

Materialer:
Golfjern,
Bolde (tennisbolde)
10 1,5 liters plastikflasker
8 kegler

Tip: Aktiviteten kan udvides, således at flaskerne fyldes med vand uden låg. Hvert hold udpeger en person, som må bevæge sig i ingenmandsland og rejse sit eget holds flasker op, når de væltes. Det hold, der først får tømt det andet holds flasker, vinder

Pointjagt
Sådan gør I:
Hver deltager har fem bolde, som de skiftes til at slå over en linie. De må hente ny bold, hvis linjen er nået enten ved, at bolden slås eller triller over. Bolden hentes ved en kegle, der er placeret 50 m bagved deltagerne. Der gives to point, hvis bolden lander bag linjen og et point, hvis den triller over.

Materialer:
Golfjern
Fem golfbolde til hver deltager
1 kegle pr. gruppe

Tip: Der kan spilles på tid ved optælling af resterende bolde samt point

Jorden er giftig
Sådan gør I:
Deltagerne skal stå for enden af arealet og slå over arealet (som er en farlig sump). De bolde, som lander i sumpen, skal slås om. Først når alle fem bolde er slået sikkert over fra den ene side af sumpen til den anden, er øvelsen gennemført. Bolden SKAL flyve over sumpen, den må ikke trille. Når en deltager har gennemført opgaven, er det den næste i gruppens tur. De, som ikke er i gang, skal være med til at fiske bolde op af sumpen.

Materialer:
Fem golfbolde
1 golfjern pr. deltager
Reb, kegler eller lignende til at udmåle et areal på minimum 10 m længde og bredde (=sump)

Tip: Jo højere et nummer jern man har i hånden, desto lettere kan man få bolden op at flyve.

Hvem kommer først i mål
Sådan gør I:
Alle deltagere stiller sig langs den ene side af boldbanen i tre-fire grupper. En deltager eller hjælper skal stå i den modsatte side som hjælper. Når der fløjtes, starter stopuret, og den første deltager i hver gruppe må slå til sin bold, løbe frem til bolden, slå igen, løbe frem og slå osv. indtil bolden når ned i den anden ende af banen, hvor det gælder om at få bolden over sidelinien. Når bolden er over linien, løfter hjælperen armen, og stopuret stoppes, og tiden noteres ned på et stykke papir. Så er det den næste deltagers tur. Det gælder selvfølgelig om at have den hurtigste tid, enten individuelt eller i grupper

Husk sikkerhedsafstand til de andre deltagere, især skal hjælperen i den anden ende af banen være vågen, så ikke han bliver ramt af bolden.

Materialer:
Et golfjern
En bold
Fløjte, papir, blyant, stopur

Tip: Kan evt. laves som stafet, hvor alle deltagere i samme gruppe kæmper mod de andre grupper, dvs. bolden skal hen over sidelinien og tilbage igen, før det er den næste person i gruppens tur. Det gælder selvfølgelig stadig om at komme først.

Golf rundbold
Sådan gør I:
Stil fire kegler, så de danner et kvadrat svarende til en normal rundboldsbane. Del deltagerne i to lige store grupper og lad det ene hold starte inde og det andet hold i marken. Der anvendes normale rundboldregler. Dog skal opgiveren blot lægge tennisbolden på teen og slå til bolden i stedet for at kaste den.

Materialer:
Golfjern
Tennisbold
4 kegler

Denne aktivitet er god til at skabe sociale relationer og holdånd.

Mål jeres drive
Sådan gør I:
Deltagerne skal forsøge at slå bolden så langt som muligt.

  • 1 forsøg til hver deltager – bolden skal dog rammes
  • Man fortsætter dér, hvor bolden nåede i foregående forsøg
  • Den gruppe, der nåede længst, får et point
  • Man spiller indtil en gruppe har opnået fem point

Materialer:
Golfjern
Golfbolde

Plus 3 minus 2
Sådan gør I:
Sæt en landingszone op, markeret med kegler ca. 50 meter ude på rangen med 10 × 10 meters afstand. Spilleren står på sin udslagsmåtte. Spilleren starter med 10 bolde. Rammer bolden i landingszonen, fjernes to bolde fra kurven. Misser spilleren til gengæld landingszonen, lægges tre bolde ned i kurven. Den spiller, der først får tømt sin kurv, har vundet.

Materialer:
Antal hjælpere: En til to
Antal deltagere: To – flere
Rekvisitter: Kegler
Jern og bolde: Minimum 10 træningsbolde og spillernes sæt

Tip: Tilret afstanden til og størrelsen af landingszonen efter spillernes niveau.

Ram Plet
Sådan gør I:
Alle slår mod store genstande som er placeret på driving rangen. Erfaringer viser, at når unge får lov til enten at smadre eller ramme noget der larmer, øges motivationen og lysten efter at prøve igen og igen stiger.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Alle
Rekvisitter: Udslagsmåtte, vaskemaskine, knallert, store figurer, materialer der kan larme
Jern og bolde: Valgfrit golfjern, træningsbolde

Golfbanens Skæk
Sådan gør I:
En golfbold placeres på en udslagsmåtte med eller uden tee. Spilleren placerer sig nogle skridt bag ved måtten. Spilleren løber nu mod bolden og slår til bolden, mens spilleren er i fart. Det gælder om at slå bolden så langt som muligt. Det er en øvelse, der kræver plads på rangen og fokus på sikkerheden.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Alle
Rekvisitter: Udslagsmåtte
Jern og bolde: Valgfrit golfjern, træningsbolde

Balance Golf
Sådan gør I:
Spillerne står ved hver deres udslagsmåtte og skal igennem fire balanceøvelser, hvor de skal slå fem–seks bolde ved hver øvelse. Hjælperen hjælper med at finde et passende golfjern.
1. Spillerne slår fem bolde med samlede ben.
2. Spillerne slår tre bolde på et ben. Tre på højre og tre på venstre.
3: Fem bolde sættes på tees foran udslagsmåtten. De fem bolde skal sendes af sted en efter en, men i en lang flydende bevægelse.
4: Spillerne slår fem bolde i almindelig opstilling, men holder afslutningspositionen indtil bolden er landet.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: To – flere
Rekvisitter: Tees
Jern og bolde: Jern og træningsbolde

Tættest På Snoren
Sådan gør I:
En lang snor lægges lige ned gennem driving range. Det gælder om at komme så tæt på snoren som muligt. Det er ligegyldigt, om slaget er kort eller langt. Spillerne kan selv vælge jern. Der spilles alle mod alle. Spillerne slår ud en ad gangen midt for snoren.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: To – flere
Rekvisitter: En lang snor
Jern og bolde: Træningsbolde, jern og køller