Det er tanken med Sjov Sommergolf, at det skal blive en årlig tilbagevendende juniorrekrutteringsaktivitet i Golf-Danmark. I kan dermed genanvende meget af det arbejde I laver og de erfaringer I gør jer, under Sjov Sommergolf. Derfor er det en rigtig god ide at lave en lille evaluering med deltagerne, så I får en god viden om, hvad der fungerede godt, og hvad deltagerne synes var sjovt. Den viden er nemlig rigtig god, når I skal planlægge Sjov Sommergolf (eller andre junioraktiviteter) i fremtiden.

MUNDTLIG EVALUERING

Der er flere måder at spørge deltagerne til deres oplevelse af Sjov Sommergolf. I slutningen af jeres uge kan I lave en kort mundtlig evaluering med deltagerne. Hav to-tre spørgsmål klar og lad børnene række hånden op for at fortælle hvad de synes. F.eks. Hvad er det sjoveste I har lavet her på golfbanen? Denne evalueringsform er god, fordi I får feedback fra alle og med det samme. Den egner sig særligt godt til mindre børn, som ikke kan læse, forstå og skrive selv.

SKRIFTLIG EVALUERING

I kan også forberede et kort spørgeskema, som kan besvares, inden deltagerne tager hjem fra jeres Sjov Sommergolf aktiviter. Her er det en god ide at lave svar muligheder, så deltagerne blot skal sætte et kryds. Spørg f.eks. til hvilken aktivitet de bedst kunne lide og list de forskellige aktiviteter, de har været igennem. Husk at holde det kort. 5-8 spørgsmål er passende. Skal der svares med tekst, så inkludér færre spørgsmål, så den samlede svartid holdes kort. Denne evalueringsform er ligeledes god, fordi I får feedback fra alle og med det samme. Laves evalueringen efterfølgende risikerer man mange gange, at deltagerne glemmer at svare. Denne form egner sig dog til ældre børn og unge der kan læse, forstå og skrive selv.

EVALUERING VIA E-MAIL

Slutteligt er det muligt at sende en evaluering til deltagerne f.eks. via mail efter Sjov Sommergolf. Her skal man være opmærksom på, at det i mange tilfælde vil være forældrene, som besvarer evalueringen. Igen hold spørgeskemaet kort, det skal helst ikke tage mere end 3 min. at udfylde det (max. 5 min) – ellers har det vist sig, at svarandelen falder markant. Denne evalueringsform er særlig god, hvis man ønsker feedback fra forældre ift. f.eks. Sjov Sommergolfs form og hvorfor junior er blevet meldt ind/ikke meldt ind. Var det mangel på interesse? For dyrt? For tidskrævende? Etc.

Dansk Golf Union har udarbejdet en skabelon, der kan anvendes i jeres evaluering for at lette arbejdet i klubben. De kan findes, her – men det er selvfølgelig vigtigt at den tilpasses jeres aktiviteter og den viden I ønsker at få ud af evalueringen.