Reglerne for brug af billeder med personer er blevet skærpet og det gælder især hvis der er børn på billederne. Derfor denne lille guide der klarlægger reglerne, så du trygt kan dele gode og stemningsfyldte billeder fra Sjov Sommergolf.

Der findes som hovedregel to typer billeder, portrætbilleder og situationsbilleder. Det er kun portrætbilleder der kræves samtykke til, til gengæld er det ofte denne type billeder der bedst promoverer golfsporten og jeres aktiviteter. Derfor anbefaler vi, at I sørger for at få samtykke til at tage billeder under Sjov Sommergolf, da billeder ofte er en god måde at kommunikere til omverdenen, hvor sjovt det er at gå til golf i jeres klub. Billeder hvor børnene er i fokus og er glade virker bedst.

Hvis I vil tage billeder under Sjov Sommergolf, er det således vigtigt at I sørger for at få samtykke fra børnene og deres forældre.
I kan enten bede om samtykket ved en eventuel tilmelding til jeres Sjov Sommergolf, eller I kan gøre det, når børnene kommer ud i klubben. Neden for finder i en samtykkeerklæring som I kan bruge. På denne måde sikres det, at man har det nødvendige samtykke. Her kan du finde et udkast som kan bruges til dette

LIDT UDDYBENDE OM FOTOS TAGET UNDER SJOV SOMMERGOLF

Generelt er der to gældende retningslinjer for brug af billeder:

Situationsbilleder må frit benyttes på nettet, hvis de er harmløse
Portrætbilleder skal du have lov til at bruge

PORTRÆTBILLEDER

På portrætbilleder er personen i fokus. Portrætbilleder skal I have lov til at bruge, af den person, som er på billedet – og af forældrene, hvis det er et barn.

p(((((((((((((.

SITUATIONSBILLEDER

Situationsbilleder, som har til formål at vise en situation eller aktivitet, kan som udgangspunkt frit benyttes, hvis de er harmløse. Kan billedet krænke en eller flere personer på billedet, skal der spørges om lov, før billedet lægges på et website, bruges på sociale medier eller andet.

p(((((((((((((.
Er man i tvivl, er det altid en god ide at sikre sig accept fra personen på billedet – og af forældrene, hvis det er et barn.
Derudover anbefales det, at en tekst som nedenstående skrives på materialer op til Jeres Sjov Sommergolf – så alle er indforstået med procedurerne.
”Vi gør opmærksom på at situationsbilleder hvor barnet ikke fremgår som hovedmotiv kan blive brugt på f.eks. vores hjemmeside, sociale medier eller i vores PR-materiale – hvis i ønsker dette frabedt må i meget gerne kontakte os og så respekteres det selvfølgelig.”