BESKRIVELSE

Som det fremgår flere steder, er det værd at overveje at tage de potentielle nye juniorer med på banen. Det er vigtigt, at de får en fornemmelse af at spille ”rigtig” golf for at de vil abonnere på golf. I fodbold spiller man mini-fodboldkamp, i håndbold spiller man mini-håndboldkamp og i golf skal man også på banen og spille ”kamp”, sådan at den potentielle nye junior ikke får en fornemmelse af, at golf udelukkende er træning. Turneringer kan være mange ting. Vigtigst er, at de er skræddersyet til målgruppen, og at de unge kan se mening i at deltage. Med andre ord skal der opstå en form for flow, der sikrer, at alle opretholder høj motivation og lyst til at deltage.

Der findes rigtig mange spilformer, der gør det muligt at få nye juniorgolfere med ud på banen. Når I vælger spilform, kan I med fordel overveje, hvem I skal have med på banen, så der vælges et passende format – der giver mulighed for succesoplevelser for alle. F.eks. hvor gamle er de? Mindre børn kan have svært ved at lave point, derfor kan det eksempelvis være en god ide at vælge en spiltype, hvor det er lettere at få point, så det ser ud af noget. Er det piger, drenge eller begge dele? Det har f.eks. vist sig, at de fleste piger vælger sportsgren på baggrund af det sociale som det giver, derfor kunne det være en god mulighed at vælge en holdturnering, som kan være med til at styrke sammenholdet mellem pigerne i bolden. Er det udelukkende nye golfere eller også øvede golfere. Hvis der spilles en parturnering, hvor venner spiller sammen, en ny-golfer og en øvet golfer, kan niveauet udlignes mellem parrene, og der er grobund for, at alle kan få succesoplevelser under spillet, f.eks. kunne der spilles twosome. Du kan finde inspiration til forskellige spilformer her.

I kan også med fordel overveje, hvor mange huller der skal spilles. En turnering behøver ikke nødvendigvis at forløbe over 9 eller 18 huller. Udgøres gruppen f.eks. af mindre børn, ville en turnering over 4-6 huller måske være passende, mens en turnering over 6-9 huller måske er mere passende for lidt ældre børn. Husk i denne sammenhæng også at vurdere, hvor mange ressourcer i form af hænder I har til rådighed. Vælg hellere lidt færre huller og prioriter at være nærværende og hjælpe. Det er også værd at overveje at rykke teestederne frem, så banen ikke er så lang. F.eks. kan man på par 3 huller slå ud fra 50 m. mærket, fra 100 m. mærket på par 4 huller og fra 150 m. mærket på par 5 huller. Denne form øger både muligheden for succes hos den enkelte spiller, skåner banen og gavner flowet i mini-turneringen.

AKTIVITETEN KAN TYPISK BYGGES OP PÅ FØLGENDE MÅDE:

  • Fælles sjov opvarmning
  • Fælles intro til mini-turneringen
    p((. – Inddeling i bolde/hold
    p((. – Udlevér scorekort – hvis det er nødvendigt
    p((. – Forklar hvordan turneringen spilles
  • Afvikling af selve mini-turneringen
    p((. – Vær nærværende
    p((. – Hjælp med at forklare og tælle
    p(((((. Spiller nogle af jeres nuværende juniorer med, så sørg for at klæde dem på til at hjælpe og guide de potentielle nye juniorer
  • Fælles afslutning (kombinér evt. med social aktivitet (spisning) og uddeling af præmier)