-Når det skal være nemt, samarbejder vi

I forbindelse med Juniorugen 2018 samarbejder de nordvestjyske klubber Morsø Golf Klub, Sydthy Golfklub, Nordvestjysk Golfklub, Skive Golfklub, Struer Golf Klub og Harre Vig Golfklub, blandt andet ved at at afholde en 4 dages juniorcamp og nogle aftener i de enkelte klubber til Junioruge-aftener. De har inviteret klubbernes nuværende juniorer samt børn og unge, som kunne have lyst til at prøve kræfter med golf. Det har været en stor succes med 50 tilmeldte børn, og ugen står på træning, sjove lege og golfspil i alle klubberne fordelt over hele ugen. Dermed får børnene en oplevelse af, hvordan det sociale liv er i en golfklub.

Hver enkelt klub har ansvaret for en enkelt dag i ugen, således skiftes de til at afholde sjove aktiviteter og holder dermed ressourceforbruget for den enkelte golfklub nede.

- Selvom vi kommer fra mange forskellige klubber, så kender vi jo alle sammen hinanden. Vi hjælper alle sammen til, og vi ser ikke hinanden som konkurrenter. Vi mener, at vi hjælper hinanden ved, at man kan få nye børn og unge til at blive interesseret for golf, siger Carsten Jeppesen, der er del af ungdomsudvalget i Nordvestjysk Golfklub.

Der bliver skabt et stærkt fællesskab på tværs af klubberne både mellem børnene, frivillige og medlemmer generelt, da man både spiller golf om dagen, og sammen laver forskellige sjove sociale aktiviteter om aftenen i alle seks golfklubber. F.eks. er det blevet til en tur i Thisted svømmehal, samt besøg af den professionelle golfspiller, Knud Storgaard, der viste en masse golftricks. Forældre og holdlederne fra de forskellige klubber skiftes dagligt til at stå for morgenmad, frokost og aftensmad, imens børnene laver forskellige sjove aktiviteter. Forældre og søskende er velkomne til at deltage i spisningen for 50 kr. og dermed bliver golfklubben for hele familien. Senere på aftenen overnatter de deltagende børn og unge i den lokale lejrskole i Harrebjerg, hvor der bliver spist kage og leget forskellige lege.

- Vi har et rigtig godt samarbejde, – det er helt fantastisk. Vi gamle glæder os alle til at mødes. Vi knokler men vi hygger os med det! Jeg tror alle syntes det er sjovt at være med, og vi har nogle hyggelige dage med børnene, og så jeg tror, vi syntes, det er lige så sjovt som dem.

Klubberne har arrangeret bustransport hele ugen. Det gør det let at komme rundt mellem klubberne. Bussen sørger også for at transportere børnene ud til sjove aktiviteter der foregår i løbet af ugen. Forældre har således kunnet aflevere børnene i starten af ugen og afhente samme sted igen. Det har på en nem måde lettet planlægningen af logistikken både for klubberne og forældrene.

- Vi startede i søndags ude i Morsø, hvor den stod på træning. Der var nogle forældre der var lidt nervøse for deres børn, men der gik ikke mange sekunder før alle børn grinede og legede sammen. Og så er det rigtigt sjovt at se børnene blive venner på tværs af klubberne. Der var blandt andet nogle piger som blev bedste veninder 10 sekunder efter, de havde mødt hinanden.

Ugen har stået på en masse sjove aktiviteter, bl.a. rundbold golf var et stort hit blandt børnene! Et andet sikker hit er turneringer og spil på bane. Der spilles i fire forskellige rækker, hvor juniorer med større erfaring med golf spiller på den store 18 hullers golfbane, mens de børn, som ikke har spillet i så lang tid, eller er helt nye i golf spiller på par-3 banerne. I samarbejde med lokale sponsorer bliver der uddelt præmier alle aftener både i forbindelse med sjove konkurrencer og turneringerne. På den måde sikrer de at der kåres mange forskellige vindere på alle niveauer i løbet af ugen.

Junior Campen sluttede onsdag aften, hvor alle børn, frivillige og forældre blev inviteret til grillaften i Harrebjerg. Der var en stor præmieuddeling med takketaler, en masse grillmad og så hjalp alle til med at få gjort rent til sidst i hytten.