Ønsket og målet med Sjov Sommergolf er at få en masse nye juniorer – derfor er det afgørende at der følges op på aktiviteterne, så alle børn og unge der har haft en fantastisk introduktion til golfen og har fået lyst til endnu mere, let kan melde sig ind i klubben. Det er rigtig vigtigt at der er et attraktivt produkt til de potentielle nye juniorer i klubben. Børn og unge er kvalitetsbeviste og golfen skal derfor kunne tilbyde gode muligheder for at spille en masse golf og et godt socialt miljø. Sørg derfor for at der er en rød tråd fra Sjov Sommergolf over i en standard uge. Forbered evt. også et godt tilbud, f.eks. et gratis medlemskab, en invitation til et kommende arrangement eller et andet tilbud, der tænder opmærksomheden og gør det attraktivt at melde sig ind i klubben med det samme.

En succesful opfølgning på Sjov Sommergolf starter allerede før selve sommerferien. Sørg derfor for, at forberede tilbud og materialer inden Sjov Sommergolf går i gang, så i er godt klædt på til at informere om mulighederne som ny junior i jeres klub. Vær også opmærksom på at følge op på Sjov Sommergolf allerede under jeres sommer aktiviteter. Etabler kontakt til forældrene, da de selvfølgelig er vigtige ift. om et barn meldes ind eller ej. Det kan gøres ved at invitere dem ud i klubben og være en del af en aktivitet, men det kan også gøres ved at sørge for, at få deres e-mailadresser, så det er muligt at følge op og sende dem et attraktivt tilbud efter Sjov Sommergolf.

Det anbefales også at få de deltagende børn til at lave en lille evaluering (mundtlig eller skriftlig alt efter alder), så klubben får viden om, hvad der fungerede godt – til fremtidig brug ved juniorrekrutteringsaktiviteter.

I dette kapitel har Dansk Golf Union forsøgt at lave en guide der kan inspirere til en god opfølgning på Sjov Sommergolf. Derudover har vi også udarbejdet nogle materialer der kan bruges i jeres opfølgning på Sjov Sommergolf, for at lette arbejdet på dette område.

Vær opmærksom på, at det ofte kan være svært at opgøre det endelige tal for indmeldelser lige efter afholdelse af Sjov Sommergolf. Deltagerne skal lige have tid til at gå hjem og tænke over det, og nogle skal lige snakke med forældrene, inden de meldes ind. Men med en afslappet, hyggelig og glad stemning i klubben under Sjov Sommergolf, med et godt aktivitetsniveau og -sammensætning, og en god opfølgning med gode muligheder for, at de potentielle nye juniorer kan spille golf igen, så kan I helt sikkert konstatere nye medlemmer når der er gået et stykke tid. Når det er sagt, så vær opmærksom på at melde så mange som muligt ind når de er i klubben – det er lettere at friste med tilbud når oplevelsen er helt frisk i erindringen.



INSPIRATION TIL OPFØLGNINGENSJOV SOMMERGOLF