Golf skal være sjovt og man skal finde venner på golfbanen. Små sjove lege og konkurrencer kan netop være med til at styrke fællesskabet og i bund og grund bare være rigtig sjovt.

Kongerækken
Sådan gør I:
Øvelsen foregår på klubbens puttinggreen. Spillerne går sammen to og to. Parrene placeres ved hul 1 og efterfølgende x antal huller alt efter, hvor mange spillere der er. Det sidste hul med et par er kongehullet. Parret putter mod det samme hul (det næste i rækken). Vinderen af hullet er den, der kommer tættest på hullet i første slag. Er man lige tæt på hullet, konkurreres der igen på samme hul. Vinderen af hullet går videre til næste hul i rækken, og taberen går til det forrige hul. Dog bliver vinderen af kongehullet stående, og taberen af hul 1 bliver ligeledes stående. Øvelsen går ud på at komme til at stå som vinder på kongehullet, når tiden er gået. Hjælperen vælger antal minutter.
Evt. udvikling af øvelsen: Vinderen af det enkelt hul, er den person, der bruger færrest putts pr. hul. Hullet spilles ud. NB. Dette kan give ventetid for andre par.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: To – alle
Rekvisitter: Ingen
Jern og bolde: Putter og golfbold pr. junior

Tip: Denne øvelse kan også udføres på driving range. Hvor det første hul er måtten længst til venstre og det sidste hul/kongehullet er måtten længst til højre.

Hønseringsgolf
Sådan gør I:
Øvelsen udføres en mod en. To kegler placeres med ti meters mellemrum på green. Spillerne starter over for hinanden ved keglerne. Spillerne har fra start tre bolde hver. Der spilles med en bold af gangen. Spillerne skiftes til at putte. Yngste spiller starter med at putte. Der skal hele tiden puttes mod modstanderens bold. Berøres modstanderens bold,
overtager spilleren, der puttede ind på modstanderens bold, dennes bold. Når en bold er overtaget, starter man igen over for hinanden ved keglerne. Putter man sin egen bold ud af det afskærmede område, mister man ligeledes en af sine bolde. Når man ikke har flere bolde, har man tabt.

Materialer:
Antal juniortrænere: Ingen – en
Antal deltagere: To – tyve
Rekvisitter: Kegler
Jern og bolde: Tre bolde og en putter pr. spiller

Puttekrig
Sådan gør I:
Mand mod mand konkurrence. Hver deltager stiller sig ved et hul på putting green. Den første deltager prøver at hole et putt i det hul, hvor den anden deltager står. Herefter prøver deltager to at hole et putt i det hul, hvor deltager et står. Den af de to deltagere, der først holer tre putts, har vundet. Når det enkelte par er færdige, finder man en ny modstander.

Materialer:
Antal hjælpere: To
Antal deltagere: To – flere
Rekvisitter: Ingen
Jern og bolde: To puttere og en bold

Fang Grisen
Sådan gør I:
En hvid bold (grisen) kastes ud på green fra et teested markeret med kegler. Der dystes en mod en. Hver spiller har tre farvede bolde. Det gælder om at få sine bolde så tæt på grisen som muligt. Man må gerne ramme grisen, sine egne bolde og modstanderens bolde. Den bold (spiller), der til slut ligger tættest på grisen, har vundet og får et point. Spillerne skiftes til at putte. Der spilles til fem point.

Materialer:
Antal hjælpere: Ingen – en
Antal deltagere: To – seks
Rekvisitter: Tre ensfarvede golfbolde til hver spiller eller hold. En hvid bold som gris. Kegler (andet til at markere med).
Jern og bolde: En putter

Kongespil
Sådan gør I:
Banen stilles op som mange kender fra haven med fem tårne på hvert holds baglinje og et tårn i midt imellem de to baglinjer. Tårnene er i dette tilfælde byttet ud med tees hvorpå der ovenpå hver tee placeres en golfbold. Hver baglinje består af fem tees sat med en fods mellemrum.I alt giver dette 11 tårne. Husk at holde en overkommelig afstand mellem de to baglinjer.
Det ene hold/spiller starter med at putte tre bolde (ensfarvede) fra sin egen baglinje mod modstanderens tårne (baglinje). Når en bold skubbes ned fra et tårn/tee er bolden ude. efter tre putts er det modstanderens tur. Når der ikke er flere bolde at skubbe ned på modstanderens baglinje skal bolden på kongetårnet i midten skubbes ned. Spilleren/holdet der opnår dette, er vinderen.
Husk at sætte tees så dybt at boldene kan skubbes ned, når de rammes.

Materialer:
Antal hjælpere: En
Antal deltagere: Et lige antal
Rekvisitter: Tre ensfarvede golfbolde til hver spiller eller hold. Derudover 11 golfbolde
Jern og bolde: En putter