BESKRIVELSE

Snobrød er en af de mest almindelige bålretter – du har garanteret også prøvet at lave det.

Tænd allerførst et godt bål der kan give mange gløder. Det tager cirka en time om at brænde ned til de gløder der er så gode at bage på. Lav en dej som kan bruges til at bage snobrød over bålet, og så skal snobrødet bages. Find en snobrødspind, og afbark og spids den ene ende – det kan deltagerne sagtens være med til, eller I kan forberede det på forhånd. Pinden må gerne være lang så du ikke skal sidde helt inde i bålet.

Tag en klat dej, og rul den til en lang pølse. Sno pølsen rundt omkring pinden. Husk – jo tyndere brød, desto hurtigere bliver det bagt. De fleste af os stikker bare brødet ind i nærmeste flamme – og sidder fem minutter efter og skraber på en kulsort klump der stadigvæk har dej i midten. De mere tålmodige holder snobrødet over nogle gløder så det hæver, og bager det stille og roligt lysebrunt og lækkert. Det tager omkring et kvarter – men hav evt. en lille historie klar eller sid og snak rundt om bålet.