STABLEFORDFORMER:
Spilformer, der baserer sit pointsystem på stableford, er gode af to grunde, når ”nye juniorgolfere” skal på banen. For det første kan bolden samles op, når det bliver for uoverskueligt at få den i hul, og der kan også på denne måde bevares et vist flow i spillet. For det andet er der i denne form mindre direkte konkurrence mellem medspillerne/modspillerne sammenlignet med hulspilsformer.

Stableford
Stableford er den mest udbredte spilform. Spillehandicappet fordeles på de enkelte huller. Hvis spilleren bruger det tildelte antal slag, opnås to point, Bruges færre slag opnås flere point og vice versa.

Four-ball
Parturnering. Alle spiller deres egen bold. Den bedste score i hvert par tæller som holdets score.

Greensome
Parturnering, hvor begge spillere slår ud på hvert hul. Parret vælger det bedste drive at spille videre med og skiftes til at slå herfra til bolden er i hul. Her udregnes spillehandicappet ud fra en formel. Spilleren med lavest spillehandicap vægter 60 procent mens makkeren kun vægter 40 procent. Eks.: Torben har 12 slag og Signe har 18 slag. De spiller med spillehandicap: 12*0,6 + 18*0,4 = 14,4 som afrundes til 14

Denne spilform egner sig godt til parturneringer hvor den ene spiller er ny og den anden spiller er øvet

Hallington
Hullets par ganges med 2, og antal brugte slag fratrækkes. Resultatet er de opnåede point på hullet. Hvis der bruges flere slag end 2 x par, fås 0 point. Eks.: Spilles et par 5‑hul i 7 slag, opnår man 10 – 7 = 3 point. Spilles derimod et par 4‑hul i 3 slag, opnår man 8 – 3 = 5 point. Forskellen i handicap udlignes ved at man til slut, efter at have sammentalt de opnåede point, tillægger hver enkelt spillers antal tildelte slag. Spilleresultatet bliver det opnåede antal point + antal tildelte slag.

Denne spilform egner sig godt til nye spillere, fordi det er lettere at få en masse point, så det virker af lidt mere. Det er også en god turneringsform for juniorer i skolealderen, fordi der er lidt matematik, og dermed er det med til at udvikle barnet på flere niveauer. Det er således lettere at forstå dette point system som ny i golfen end stablefordreglerne.

Scramble
Kaldes også “Texas Scramble”. Holdturnering for 2, 3 eller 4 spillere. Holdene bør sammensættes således, at handicap er unødvendigt. På hvert hul driver alle, hvorefter man vælger det bedste drive. Herfra slår alle så deres andet slag. Af disse vælges igen det bedste, hvorfra alle slår deres tredjeslag osv. Det anbefales at tilføje den betingelse, at samtlige spilleres drives skal vælges mindst x antal gange, sådan at det ikke er den samme spillers drive der vælges hver gang.

Denne spilform er særlig god til at fjerne presset, da der er flere chancer for at slå det gode slag hver gang. Det er også en meget social spilform, der fremmer holdfølelsen i bolden. Denne spilform egner sig rigtig godt til nye golfere, der f.eks. får en god oplevelse, når de putter bolden i hul, og deres bold vælges.
Man kan overveje at indlægge små opgaver, f.eks. at alle skal ”drive” med et putter på et hul, eller at ”3. Slaget” på et givent hul skal kastes. Kun fantasien sætter grænser. På denne måde er det også muligt, at forskellige børn og unge byder ind med forskellige talenter, som gavner deres hold og skiftevis giver de enkelte børn og unge succesoplevelser og følelsen af at være vigtig for holdet.

Mexican Scramble
Spilles ligesom en (Texas) Scramble med den forskel, at spilleren, hvis slag lige er blevet brugt, ikke får lov at slå det næste slag.

Denne spilform egner sig godt til turneringer, hvor 3 nye potentielle juniorer spiller med en øvet. Dermed er det ikke den samme spillers bold (den øvede) der vælges hver gang, men alle er vigtige for holdet. Samtidig fjernes noget af presset på den enkelte spiller stadig – som er fordelen ved scramble-spilleformerne – da der er flere der kan slå det gode slag hver gang.
Også her kan man overveje at indlægge små anderledes opgaver. Så forskellige børn og unge igen kan byde ind med forskellige talenter som gavner deres hold og skiftevis giver de enkelte børn og unge succesoplevelser og følelsen af at være vigtig for holdet, også selv om man ikke er øvet golfer.

Norsk stableford
Stableford hvor spilleren en gang på hvert hul skal kaste bolden i stedet for at slå til den (kastet tæller ikke som et slag).

Twosome
Begge spillere driver ud. Derefter slår begge andetslaget til partnerens bold og herefter vælges hvilken bold, man vil spille videre med, idet man skiftevis slår til bolden, indtil den er i hul. (Handicap som i Greensome). Kan spilles både som slagspil og hulspil.

Denne spilform egner sig godt til parturneringer hvor den ene spiller er ny og den anden spiller er øvet.

Tre-jerns turnering
Hver spiller må kun medbringe og anvende et begrænset antal køller, f.eks. 3.

Denne spilform egner sig godt til nybegyndere, fordi det er lettere at overskue 3 køller. Herudover er det en god turneringsform for klubber, der har et begrænset antal juniorsæt til udlån, da et sæt kan række til flere spillere.

Greenkeepernes Hævn
En turneringsform der har stor succes rundt om i de danske klubber – hvor greenkeeperne lave sjove forhindringer rundt over hele banen. Det kan være et flag der står i bunkeren, et hul der skal puttes til gennem et stykke tagrande, en traktor der står i vejen midt på hullet – kun fantasien sætter grænser. Og dette koncept kan faktisk sagtens overføres til en juniorturnering. Tænk en blanding mellem et hurlumhejhus, en minigolfbane og ”rigtig” golf. Alle børn og unge vil med garanti synes det er sjovt.

Denne spilform egner sig godt til lidt ældre juniorer. Samtidig er det en sjov spilform, hvis niveauet blandt deltagerne er meget forskelligt, fordi alle også øvede vil blive udfordret på en uvant måde. Denne spilform er også oplagt til at skabe grin og nye venskaber. Overvej jeres ressourcer og vælg måske et mindre antal huller, så det bliver en mere overskuelig aktivitet fuld af kvalitet.

Junior PRO/AM
Sammensæt bolde med 1 juniormedlem og 3 potentielle nye juniorer og spil Texas scramble, Best-ball eller Foursome. Bland klubbens juniorer med vilkårlige deltagere, eller lad jeres nuværende juniorer selv invitere 3 venner eller veninder til at dyste mod de andre juniorer og deres venner og veninder.

Denne spilform egner sig godt til lidt ældre juniorer, og den er også oplagt til at skabe grin og nye venskaber. Denne spilform udnytter også klubbens ressourcer ved at inkludere en øvet junior i hver bold, er der en til at hjælpe og vejlede i alle bolde.