BESKRIVELSE

Stigegolf er en lille aktivitet, der ikke kræver så meget. Den kan bruges i løbet af dagen som et lille afbræk fra golfen eller under f.eks. en fællesspisning. Stigegolf er af mexicansk oprindelse og spilles på turneringsplan i hele Nord- og Mellemamerika.

Stigegolf spilles ved at opsætte en stige med 3 trin lodret, som der kastes med golfboldesnoren efter. Golfboldesnoren består af et stykke snor med en golfbold i hver ende. Opstil den på et åbent område, der skal være ca. 6 m mellem kastestedet og stigen og ca. 3 m bagved stigen, så det sikres at man ikke rammer noget. Man får point ved at kaste snoren med golfkuglerne i enden og få den til at vikle sig rundt om en af ribberne, (man holder om den ene kugle og slynger dem af sted) så man får den til at blive hængende. Alle deltagere (max 4 per stige) kaster deres kugler, før der tælles point. Man skiftes til at starte, da de næste deltagere kan skyde nogle af kuglerne ned.

Scoring: top trin = 3 point – midterste trin = 2 point – nederste trin = 1 point.
(Hvis kuglen falder på jorden eller skydes ned tæller den ikke med)

Man spiller til 21 point for at vinde. Det kræver en nøjagtig score for at vinde.Hvis man scorer mere end 21 gælder rundes point ikke, og så går turen til næste, indtil en af deltagerne scorer 21 (er dette for svært kan man selvfølgelig lempe reglerne til at den første over 21 point vinder). Det er tilladt at distrahere modstanderne ved at lave lyde eller bevægelser. Kropskontakt er ikke tilladt.

AKTIVITETEN KAN TYPISK BYGGES OP PÅ FØLGENDE MÅDE:

  • Intro til aktiviteten
  • Lad børnene lave hold
  • Spil