En spillers Handicap bør opdateres senest dagen efter, at en score er indleveret eller indtastet, eller så hurtigt som muligt derefter.

I en situation, hvor en ny runde spilles, før spillerens Handicap er blevet opdateret, herunder når flere runder spilles samme dag, anbefales det, at spillerne bruger deres eksisterende Handicap. Men i sådanne tilfælde må turneringskomitéen (eller Handicapkomitéen) bestemme, hvilket Justeret Spillehandicap, spilleren bør anvende (se Regel 7.2).

5.4/1 – Eksempel på en situation, hvor turneringskomitéen må justere en spillers Justerede Spillehandicap

I en situation, hvor en spiller har præsteret særdeles godt i et tilladt spilleformat under en morgenrunde og skal spille en turneringsrunde senere samme dag, må turneringskomitéen beslutte at tilrette spillerens Justerede Spillehandicap, da spillerens Handicap ikke bliver opdateret indtil næste dag.

Komitéen bør tage alle forhold i betragtning, før det besluttes at justere spillerens Spillehandicap, herunder hvilken indvirkning scoren ville kunne have haft på spillerens Handicap, og om spilleren ville få en unfair fordel, fordi deres Handicap ikke er blevet opdateret.

5.4/2 – Golfklubbens ansvar for at indtaste scores så hurtigt som muligt

Hvor det er golfklubbens ansvar at indtaste scores ved slutningen af hver dag, skal dette gøres så hurtigt som muligt og helst før midnat for at understøtte Handicapreglerne. Det er vigtigt, fordi:

Det kan kompromittere Handicapreglernes integritet, hvis der ikke leves op til dette ansvar.