Almindelige 18-hullers runder indgår i scorearkivet direkte med rundens Handicapresultat. Men da Handicappet altid skal være et gennemsnit af 18 hullers Handicapresultater, skal runder med færre spillede huller opskaleres til et tilsvarende 18-hullers resultat, for at et gennemsnit giver mening.

9-hullers runder

I EGA Handicapsystemet blev en 9-hullers runde opskaleret ved at tilføje 18 point på de ikke-spillede 9 huller.
Spillere fik således tildelt 2 Stablefordpoint eller det, der svarer til Din Par (par + handicapslag) på de resterende 9 huller.

I Handicapsystemet fra 2021 tildeles man ligeledes Din Par på bagni, dog med et ekstra slag tilføjet (en bogey), da det vurderes som lidt for optimistisk, at alle de resterende huller kan spilles præcis til Handicappet.

På bagni scores der således kunstigt Din Par på alle huller undtagen på det første, hvor der bruges ét ekstra slag. Det svarer til 1 Stablefordpoint på første ikke-spillede hul og 2 på de resterende 8 huller eller samlet 17 point for bagni.

 

Uanset om resultatet er en Handicapscore på 90 eller 33 Stablefordpoint, omregnes de til det samme Handicapresultat – 17,2 – der er det Handicap, der er spillet til på runden, og det Handicapresultat, som (evt. justeret) indgår i scorearkivet.

10-17 hullers runder

I modsætning til EGA Handicapsystemet kan spillere med en gyldig begrundelse, såsom dårligt vejr eller manglende lys, også spille og aflevere runder på mellem 10 og 17 huller. Det vil således f.eks. være muligt at spille en 12-hullers tællende runde, der i scorearkivet opskaleres til en 18 hullers runde. Rundens huller skal spilles i den korrekte rækkefølge.

I Handicapsystemet tager beregningerne hensyn til to faktorer:

  • Om der er spillet 10–13 huller eller 14–17 huller
  • Om der er registreret Bruttoscore hul-for-hul eller Stablefordscore hul-for-hul

Systemet håndterer alt dette automatisk, og der er ikke behov for at gøre yderligere end at indtaste scores. På de resterende huller tildeles spilleren Din Par og/eller 2 stablefordpoint (og evt. +1 slag på første ikke-spillede hul efter nedenstående model og eksempel).

Det er IKKE tilladt at undlade at spille de sidste huller på en golfbane eller springe huller på runden over for at undgå at skulle indlevere en høj eller lav score.

Samlet overblik over færre end 18 huller spillet