Q:
På nogle konverteringstabeller i udlandet ser man kolonner med en procentsats og en tilsvarende spillehandicapjustering – 100% for private runder, 95% til slagspilsturnering, osv. Hvad betyder det?

A:
På danske konverteringstabeller ser vi kun spillehandicapjusteringen på 100% – altså dit fulde spillehandicap. De andre procentsatser vedrører kun turneringer – og kun hvis de er inkluderet i de givne turneringsbetingelser. Formålet med disse “Spillehandicapjusteringer” er, at udjævne forskelle mellem handicap for at gøre turneringen mere fair for især lave handicaps og det reducerede antal slag vil som oftest fremgå af scorekortet til turneringen. Så man kan sige, at det er spild af information at have det på konverteringstabellerne.

Og husk – lige meget hvilket reduceret spillehandicap, du måtte have spillet efter i en turnering, er det altid dit 100% spillehandicap, der anvendes til den efterfølgende handicapberegning. Så hvis du eksempelvis har spillet med 14 slag i turneringen (og du normalt ville have 15), så vil dit beregnede handicapresultat være bedre.

I Danmark anbefales nedenstående tabel anvendt, hvis man vil ændre spillehandicappet i en turnering: