3-1. SPIL OM PENGEPRÆMIER

a. Generelt

En amatørgolfspiller må ikke spille golf om pengepræmier eller tilsvarende i en match, turnering eller opvisning.

Ikke desto mindre må en amatørgolfspiller deltage i en match, turnering eller opvisning, hvor præmiepenge eller tilsvarende tilbydes, under forudsætning af, at han forud for deltagelse giver afkald på sin ret til at tage imod præmiepenge i begivenheden.

Undtagelse: Hole-in-one præmier (se Regel 3-2b).

b. Præmiepenge til velgørenhed

En amatørgolfer må deltage i en begivenhed, hvor præmiepenge eller lignende doneres til en anerkendt velgørenhedsorganisation under forudsætning af, at arrangøren har forud indhentet DGUs accept.

(Opførelse i strid med formålet i Reglerne – se Regel 7-2) (Holdning vedrørende hasardspil – se Tillæg).

3-2. PRÆMIESTØRRELSER

a. Generelt

En amatørgolfspiller må ikke tage imod en præmie (bortset fra en symbolsk præmie) eller et gavekort med en detailsalgsværdi på mere end 5.500 kr. eller tilsvarende eller et mindre beløb, hvis dette bestemmes af Dansk Golf Union. Værdigrænsen gælder den samlede værdi af samtlige præmier eller gavekort, som en amatørgolfspiller modtager i en enkelt turnering eller serie turneringer.

Undtagelse: Hole-in-one præmier – se Regel 3-2b.

Note 1: Værdigrænserne gælder for enhver form for golfturnering, uanset om den afholdes på en golfbane, driving range eller golfsimulator, herunder nærmest hullet og længste drive konkurrencer.

Note 2: Bevisbyrden for detailsalgsværdien af den enkelte præmie påhviler Komitéen med ansvar for turneringen.

Note 3: Det anbefales, at den samlede værdi af præmier i en scratchturnering, eller i hver række i en handicapturnering, ikke overstiger to gange beløbsgrænsen i en 18 hullers turnering, tre gange i en 36 hullers turnering, fem gange i en 54 hullers turnering og seks gange i en 72 hullers turnering.

b. Hole-in-one præmier

En amatørgolfspiller må tage imod en præmie, der overstiger værdigrænsen i Regel 3-2a, herunder en pengepræmie for en hole-in-one lavet under en runde.

Note: En sådan hole-in-one skal laves under spil af en runde golf og skal være en tilfældig hændelse. Separate turneringer, turneringer afholdt andre steder end på en golfbane (f.eks. på en driving range eller golfsimulator) og puttekonkurrencer gælder ikke med hensyn til denne klausul og er underlagt de restriktioner og begrænsninger, som fremgår af Regel 3-1 og 3-2a.

3-3. HÆDERSGAVER

a. Generelt

En amatørgolfspiller må ikke modtage en hædersgave med en detailsalgsværdi på mere end beløbsgrænsen i Regel 3-2a.

b. Flere hædersgaver

En amatørgolfspiller må modtage mere end én hædersgave fra forskellige givere, selvom deres samlede detailsalgsværdi er højere end den foreskrevne grænse, under forudsætning af at de ikke er givet for at omgå værdigrænsen for en enkelt gave.