Eksempler på hvornår en caddie ikke står bevidst bag ved bolden, når spilleren begynder at indtage sin stance til slaget.

Regel 10.2b(4) tillader ikke en spiller at have sin caddie bevidst stående på eller tæt ved en forlængelse af spillelinjen bag bolden af nogen grund, når spilleren begynder at indtage sin stance til slaget.

Brugen af ordet ”bevidst” forudsætter, at caddien er opmærksom på, at
1) spilleren er begyndt at indtage sin stance til det slag, der skal udføres
2) caddien står på eller tæt ved forlængelsen af spillelinjen bag bolden

Hvis caddien ikke er opmærksom på en af disse to ting, er caddiens handling ikke bevidst og Regel 10.2b(4) gælder ikke.

Eksempler på, hvornår caddiens handlinger ikke anses for bevidste inkluderer:

  • Caddien river en bunker eller foretager lignende omsorg for banen og er ikke opmærksom på at det foregår på eller tæt ved forlængelsen af spillelinjen bag bolden
  • Spilleren udfører et slag og bolden ender nær hullet, og spilleren går hen og vipper bolden i hul, mens caddien ikke er opmærksom på, at han eller hun står på eller tæt ved forlængelsen af spillelinjen bag bolden.
  • Caddien står på eller tæt ved forlængelsen af spillelinjen bag bolden, men da spilleren begynder at indtage sin stance, ser caddien væk fra spilleren i en anden retning og er derfor ikke opmærksom på, at spilleren er begyndt at indtage sin stance.
  • Caddien er optaget af en opgave (såsom at finde en afstand) og er derfor ikke opmærksom på, at spilleren er begyndt at indtage sin stance.

Men i de ovennævnte eksempler skal caddien gøre sin yderste anstrengelse for at flytte sig, så snart han eller hun bliver opmærksom på at stå på eller tæt ved forlængelsen af spillelinjen bag bolden, når spilleren er begyndt at indtage sin stance.

Almindelige handlinger, som caddien foretager uden relation til, at spilleren forbereder sig til slaget, såsom at se om spillerens kølle vil ramme et træ, om spilleren har gene fra en buggysti, eller at holde en paraply over spillerens hoved, anses ikke som bevidste handlinger efter Regel 10.2b(4). Efter at have hjulpet spilleren med sådanne handlinger, er der ingen straf, så længe caddien træder væk inden slaget udføres.

Hvis enten spilleren eller caddien forsøger at omgå det primære formål med Regel 10.2b(4) (som er at sikre, at det at sigte mod det planlagte mål er en udfordring som spilleren skal klare alene), anses caddiens handlinger som bevidste. (Tilføjet 2/2019)