Hvis en spillers bold er fæstnet i det generelle område, men hverken referencepunktet eller nogen del af banen inden for en køllelængde fra referencepunktet er i det generelle område, har spilleren ikke lov til at tage lempelse uden straf efter Regel 16.3b.

For eksempel er lempelse uden straf ikke tilladt, hvis:

  • en bold er fæstnet ved bunden af en bunkerkant eller -væg ovenover bunkeren, og
  • punktet lige bag bolden er i bunkeren, og der ikke inden for en køllelængde, ikke nærmere hullet fra det referencepunkt, er nogen del af lempelsesområdet, der er i det generelle område. (Tilføjet 12/2018)

DGU kommentar:

Spørgsmål stillet til R&A, som ses bekræftet neden for af R&A, dog med en lille tilføjelse:

  • Hvis referencepunktet er i bunkeren, men ingen del af lempelsesområdet er i det generelle område – ingen lempelse
  • Hvis referencepunktet er i det generelle område, men ingen del af lempelsesområdet er i det generelle område – ingen lempelse
  • Hvis referencepunktet er i bunkeren, men nogen del af lempelsesområdet er i det generelle område – lempelse uden straf

R&As kommentar:
Det er korrekt, men hvis referencepunktet er i det generelle område, så vil der være en del af lempelsesområdet i det generelle område, da referefencepunktet selv er det forreste punkt i lempelsesområdet. Det vil sige at hvis spilleren ville droppe på referencepunktet, ville bolden være i lempelsesområdet.