5E

Mange baner har specifikke øvelsesområder, såsom en driving range, øvelsesgreens til at putte, øvelsesbunkere og chipping-områder. Spillere har lov til at øve på disse områder, uanset om de er inden for eller uden for banens grænser. Det anbefales at øvelsesområder, der er placeret på banen, specificeres i lokalreglerne for at præcisere, om spillere må øve på disse områder før og efter deres runder. Komitéen skal muligvis definere grænsen for disse områder for at begrænse, hvor spillerne må øve sig.

Komitéen kan også ændre tilladelserne i forhold til hvornår og hvor øvelse er tilladt, som følger:

  • En lokalregel kan muliggøre øvelse på begrænsede og definerede dele af banen, f.eks. hvis der ikke er noget permanent øvelsesområde. Men hvor dette er tilfældet, anbefales det, at spillerne ikke får lov til at øve på nogen greens eller fra nogen bunkere på banen.
  • En lokalregel kan tillade øvelse på banen generelt, for eksempel:
    • Hvis turneringen starter sent på dagen, og Komitéen ikke ønsker at begrænse spillerne fra at spille banen tidligere på dagen, eller
    • Hvis der har været en afbrydelse af spillet, og det ville være mere effektivt at give spillere mulighed for at slå et par slag fra et sted på banen, i modsætning til at bringe dem ud til øvelsesområdet.
  • Regel 5.2 dækker, hvornår øvelse er tilladt eller forbudt før eller mellem runder i en turnering, men Komitéen kan indføre en lokalregel for at ændre disse bestemmelser (se Standard lokalregel I-1).
  • Regel 5.5 giver Komitéen mulighed for at indføre en lokalregel for at forbyde øvelse på eller omkring greenen på det netop færdigspillede hul (se Standard lokalregel I-2).