Reglerne for brug af billeder med personer er blevet skærpet og det gælder især hvis der er børn på billederne. Derfor denne lille guide der klarlægger reglerne, så du trykt kan dele gode og stemningsfyldte billeder fra Spil med Dagen.

OM FOTOS

Generelt er der to gældende retningslinjer for brug af billeder:

Situationsbilleder må frit benyttes på nettet, hvis de er harmløse
Portrætbilleder skal du have lov til at bruge

PORTRÆTBILLEDER

Ved portrætbilleder skal du have lov til at bruge billedet, af den person, som er på billedet – og af forældrene, hvis det er et barn (se mere om fotos af børn nedenunder).

p(((((((((((((.

SITUATIONSBILLEDER

Situationsbilleder, som har til formål at vise en situation eller aktivitet, kan som udgangspunkt frit benyttes, hvis de er harmløse. Kan billedet krænke en eller flere personer på billedet, skal der spørges om lov, før billedet lægges på et website, bruges på sociale medier eller andet.

p(((((((((((((.

Er man i tvivl, er det altid en god ide at sikre sig accept fra personen på billedet – og af forældrene, hvis det er et barn.

LIDT UDDYBENDE OM FOTOS AF BØRN

Hvis I forventer mange børn og I har knyttet en tilmelding til arrangementet, er det en god ide allerede her, at lade evt. forældrene tage stilling til, om klubben må vise portrætfotos/portrætlignende fotos taget på dagen på websites, sociale medier og/eller i PR-materialer. Herefter skal klubben selvfølgelig respekterer et evt. afslag på at bruge portrætfotos/portrætlignende fotos.

Herudover anbefales det, at skrive en tekst ala:
”Vi gør opmærksom på at situationsbilleder hvor barnet ikke fremgår som hovedmotiv kan blive brugt på f.eks. vores hjemmeside, sociale medier eller i vores PR-materiale – hvis i ønsker dette frabedt må i meget gerne kontakte os og så respekteres det selvfølgelig.”

Har I ikke knyttet en tilmelding til jeres arrangement, anbefales det, at have en seddel klar som forældrene kan underskrive, når de kommer med deres børn. På denne måde sikres det, at man har det nødvendige samtykke. Her kan du finde et udkast fra Juniorugen som kan bruges til dette.

Var dette nyttigt?

Ja Nej
Du har angivet, at dette emne ikke var nyttigt for dig...
Efterlad venligst en kommentar og fortæl os hvorfor? Tak!
Tak for din feedback.