Spilleform

Puljekampe og mellemrunder

I alle rækker spilles der 2 singler og 1 foursome

I alle rækker spilles der hulspil med handicap over 9 huller som udgangspunkt.
Dog kan holdene i puljekampene samt i mellemrunderne internt aftale at spille matchen over flere huller end 9 huller. Det kræver enighed forud for kampen og at aftalen noteres ned f.eks. bag på holdkortet og underskrives af begge holdledere. En beslutning om at spille mere end 9 huller, bør bero på en vurdering af, at det er det bedste for spillerne. Kan der ikke opnås enighed, spilles der 9 huller.

Beregning af handicap

I holdturneringen skal den single-spiller eller foursome, som har det højeste spillehandicap (SPH)/flest tildelte slag tildeles forskellen som ekstra slag.
Disse slag fordeles efter 18-hullers handicapnøglerne på scorekortet.

Eksempel på forskel i tildelte slag i singlerne

Spiller A har 10 tildelte slag på en 18-hullers runde og Spiller B har 8 tildelte slag på en 18-hullers runde. 10-8 = 2 slags forskel. Det betyder, at Spiller A har slag på de 2 sværeste huller med hcp-nøgle 1 og 2 på banen, hvis der spilles alle 18 huller. Hvis der spilles 9 huller, vil det være 1 slag enten på hcp-nøgle 1 eller 2, alt efter hvilke 9 huller, der spilles.

I foursome udregnes antal tildelte slag således: De to spilleres antal tildelte slag lægges sammen og deles med to. Såfremt resultatet ikke er et lige tal, rundes op til nærmeste hele tal.

Eksempel på forskel i tildelte slag i foursomen

Foursome A har tilsammen 37 tildelte slag, som divideret med 2 = 18,5. Det rundes op til 19 tildelte slag på en 18-hullers runde. Foursome B har tilsammen 54 tildelte slag, som divideret med 2 = 27 tildelte slag på en 18-hullers runde. 27-19 = 8 slags forskel. Det betyder at Foursome B har slag på de 8 sværeste huller på en 18-hullers runde. Hvis der spilles 9 huller vil Foursome B få slag på de 4 sværeste huller på de 9 huller, der spilles.

Du kan få hjælp til beregningen her

Landdelsfinaler og landsfinale

For spilleform i landsdelsfinaler og landsfinale se:

Landsdelsfinaler
Landsfinale

Revision: 2
Last modified: Jan 08, 2024