Jeff Winther spillede sig fra cutgrænsen til 10. pladsen i løbet af dagens tre sidste huller.

Foto: Getty Images

Alle danskere under par i SA Open

09/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

240 spillere deltager i South African Open på de medgørlige baner Firethorn og Bushwillow. Det er en opskrift på lave scores, og dem var der mange af torsdag, da år 2020 på europatouren blev indledt.

Alle syv danskere var under par på første runde, og blandt de 20 spillere, som kom rundt i 65 slag eller bedre, er der to danskere at finde.


Jeff Winther startede turneringen med eagle, birdie og sluttede dagens arbejde med tre birdies i træk. Han kom rundt i 65 slag på Bushwillow Course og sluttede sig til Rasmus Højgaard blandt spillerne på en delt 10. plads i -6.

Højgaard var tidligt på banen, og i sin første turneringsrunde efter sejren på Mauritius var han i fuld kontrol med kursen rettet mod næste topresultat.

- Det var godt. Jeg drivede bolden fint og slog en masse gode wedgeslag, og det gav en masse gode birdiechancer, sagde han til europatouren. Der er tre slag til toppen af stillingen, hvor man finder Johannes Veerman.

Alle danskerne var under par på første runde, men kun tre er inden for cutgrænsen. Kun top-65 klarer sig videre til weekenden, og -1 rækker blot til en delt 96. plads for Martin Leth Simonsen og Joachim B. Hansen. Som eneste dansker skal Hansen spille Bushwillow fredag, hvilket øger chancerne for, at han kan lukke hullet op til cutgrænsen.

Det er på to slag, så i -2 har Benjamin Poke og Nicolai Højgaard på 68. pladsen også brug for at avancere, hvis de skal have del i pengene søndag.

Sydafrika er sandsynligvis det land, Morten Ørum Madsen har spillet sin bedste golf, og South African Open er uden tvivl den turnering, han har fejret sin største triumf. Den tidligere vinder, støbte fundamentet til en ny mindeværdig uge, da han gik en bogeyfri første runde.

Som landet ligger lige nu, bliver ECCO Touren den primære arbejdsplads for den 31-årige silkeborgenser i 2020. Det bliver ikke til mange starter på højere niveau, så det gælder om at levere varen, når muligheden byder sig.

Tre birdies torsdag førte til en 68'er, og fra 47. pladsen i -3 har Madsen bestemt chancer for at gøre sig gældende i turneringen.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer