Amalie Leth-Nissen nåede ud på ekstrahuller, før hun blev slået i sin 1/8-finale i Paris.

Foto: Brian Rasmussen

Amalie Leth-Nissen faldt efter drama i 1/8-finalerne

20/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Denne uge viste 14-årige Amalie Leth-Nissen igen prøver på sit enorme talent. Efter en 13. plads i slagspilskvalifikationen ved French International Lady Juniors Championship ville tilfældet – og de øvrige deltageres resultater – at danskeren i 1/16-finalen kom i kamp mod nummer 65 på amatørernes verdensrangliste, Clarisse Louis fra Belgien.

Leth-Nissen er nummer 219 på samme liste, men lørdag morgen på Saint Claud Golf Club i Paris blev ranglisteplaceringerne ikke reflekteret i resultatet.

Spilleren fra Hjortespring fik overtaget på tredje hul, og hun gav ikke et eneste hul væk på vej mod en sejr på 4&3.

Hun var ikke den eneste dansker, som imponerede i første runde af hulspillet. Olivia Grønborg fra Helsingør mødte vinderen af de 36 hullers slagspil, Frankrigs Lucie Malchirand. Det blev en tæt match, hvor den 15-årige dansker tre gange bragte sig foran. Malchirand havde også et par huller 1Up, men der var ikke faldet en afgørelse, da de havde spillet alle 18 huller. I overtiden var det franskmanden, som trak det længste strå og sendte Grønborg ud af turneringen.

Til gengænd vandt Anne Normann fra Rungsted sin match mod Virginia Bossi. Normann tabte ikke et eneste hul på vej mod en 2&1 sejr.

I drengenes turnering på Les Aisses Golf Club havde to danskere sikret sig adgang til hulspillet, men lørdag morgen blev endestationen for dem begge. Mikkel Schmitt tabte 3&2 til Alexandre d'Aurelle de Paladines, mens Alexander Birk Topgaard tabte med 7&5 til Matteo Cristoni.

Lørdag eftermiddag blev det så tid til 1/8-finalerne, og der sluttede eventyret for de sidste danske deltagere. Der skulle dog noget til for at nedkæmpe de rød-hvide.

Normann nåede at være foran mod Anna Zanusso, men det var italieneren, som løb med en sejr på 2&1.

Dagens vildeste drama udspillede sig i opgøret mellem Leth-Nissen og Ingrid Lindblad. Det så ud til, at svenskeren ville gøre kort proces, da hun bragte sig 4Up efter syv huller. Det var også stillingen halvvejs gennem runden, og efter 15 huller var Lindblad fortsat 3Up.

Men så vandt Leth-Nissen først et hul, så et mere, og på 18. hul formåede hun på næsten mirakuløs vis at bringe matchen tilbage til A/S. På 20. hul faldt afgørelsen ud til svenskerens fordel, men det kan ikke ændre på en ny, flot præstation af Amalie Leth-Nissen på den internationale scene.

Stillingen hos pigerne
Stillingen hos drengene

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer