Verdens nummer 54, Luke List, er i front for Scottish Open efter første dag.

Foto: Getty Images

Amerikansk debutant fører Scottish Open

12/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Luke List har aldrig vundet på PGA Touren, og han har misset cuttet i sine seneste to turneringer, men Europa og linksgolf passer åbenbart den 33-årige amerikaner glimrende, for efter første runde af Scottish Open, er han alene på førstepladsen.

Det er især imponerende, da han ikke har været i Storbritannien i langt over et årti, og det er imponerende feltets styrke taget i betragtning. Rickie Fowler, Phil Mickelson, Justin Rose og Rafa Cabrera Bello, alle vindere inden for de seneste fem år, er med til start. Det samme er Patrick Reed, Hideki Matsuyama, Tyrrell Hatton og Matt Kuchar.

I det fornemme selskab leverede Luke List ni birdies og underskrev en 63'er på Gullane Golf Club. I -7 har han et enkelt slags forspring ned til en håndfuld forfølgere, blandt andre tællende Lee Westwood og Fowler.

Hatton og Reed har del i syvendepladsen i -5, mens den bedste dansker er at finde i -4.

Søren Kjeldsens syvendeplads fra BMW International Open står som årets eneste top-10 placering, men med sejren i Irish Open 2015 viste han evnerne til at spille golf på et hårdt, hurtigt og ujævnt underlag. Fem birdies og en bogey giver en delt 15. plads..

Som nummer 142 på Race to Dubai har Lasse Jensen en masse arbejde at gøre, hvis han skal bevare sin plads på europatouren, og måske kan Rolex Series-turneringen i Skotland blive afgørende. I hvert fald lagde Jensen ud med en 67'er, som placerer ham som nummer 26.

-2 placerer Lucas Bjerregaard på 45. pladsen, som samtidig er cutgrænsen takket være de milde forhold torsdag.

Man skal ned til 97. pladsen i par for at finde feltets to sidste danske deltagere. En af dem er Thomas Bjørn, som takket være sin rolle som Ryder Cup-kaptajn og sin position som en af europatourens helt store figurer vil kunne få adgang til hvilken som helst normal turnering på europatouren.

Den anden er Jeff Winther, som indtil for få dage siden var håbløst langt nede på reservelisten. Men der var håb, og i sidste ende kom han ind. Efter dagens score er der langt til at få del i pengene, men alene muligheden er en uventet gave for den 30-årige. Med en tidlig start fredag er der bestemt chancer. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer