Hideki Matsuyamas seneste sejr på PGA Touren kom i august 2017.

Foto: Getty Images

Banerekord slået på Medinah

17/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Som nummer 33 i FedEx Cuppen gik Hideki Matsuyama ind til BMW Championship uden vished om, hvorvidt det ville blive hans sidste turnering i PGA Tour-sæsonen. Kun de 30 bedste efter afslutningen i Chicago kommer med til Tour Championship, og det ser ud til, at japaneren må udskyde eventuelle ferieplaner en uges tid.

Fredag var den 27-årige i særklasse på Medinah Country Club. Banerekorden i 65 slag faldt med et brag, da Matsuyama klarede sig rundt i 63 slag med ni pars og ni birdies. 

I reglen er Matsuyamas lange spil i top, mens putteren sjældent excellerer, men fredag var det på green, han gav Medinah de dybeste sår. Han var 5,26 slag bedre end feltet i Strokes Gained Putting, statistisk set hans bedste runde på greens i karrieren. 

- Jeg ville ønske, jeg vidste, hvorfor jeg puttede så godt i dag. Men jeg var glad for at se en masse af dem falde i hul. Når de falder i, begynder man at få mere selvtillid, og når selvtilliden stiger, er der flere putts, der falder i, sagde Matsuyama.

Han er uden en eneste bogey efter 36 huller for første gang i karrieren på PGA Touren. Runden i -9 bragte ham til -12 og alene i front for den anden slutspilsturnering og på kurs mod andenpladsen i FedEx Cuppen.

I jagten på karrierens sjette sejr på PGA Touren har Matsuyama et slag ned til Patrick Cantlay og Tony Finau på andenpladsen. Derefter følger Justin Thomas, som faldt fra førstepladsen til fjerdepladsen, selvom han leverede en anden runde i 60'erne.

Top-3 i FedEx Cuppen, favoritterne til at løbe med de 15 millioner i bonus, er alle et stykke længere tilbage. Rory McIlroy brugte 67 slag og rykkede til 11. pladsen i -8. Han er tre slag foran Patrick Reed og Brooks Koepka på 25. pladsen. I -5 har de syv slag op til Matsuyama.

Tiger Woods har 10 slag til toppen efter at have brugt 71 slag for anden dag i træk. Den 43-årige er forsvarende mester i Tour Championship, men der skal en stor weekend til blot for at komme med til Atlanta. 

Tiger er nummer 38 i FedEx Cuppen, men med sin delte 48. plads ud af de 70 deltagere ligger han til at falde længere tilbage og slutte sæsonen på Medinah, hvor han vandt PGA Championship for 20 år og to dage siden.

Link til stilllingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer