Rafael Campos er helt nede som nummer 221 i FedEx Cuppen, men med en sejr søndag vil han cementere sin plads på PGA Touren.

Foto: Getty Images

Campos misser putt på en fod og fører hjemme i Puerto Rico

28/02 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Den første udgave af Puerto Rico Open blev spillet helt tilbage i 1956. Turneringen holdt en pause på 35 år, men siden 2008 har den været afholdt hvert eneste år. 

Øen øst for Den Dominikanske Republik har aldrig selv produceret en vinder, men der er chancer søndag i form af 32-årige Rafael Campos.

Campos blev den første puertoricaner til at vinde på Korn Ferry Tour i 2019, og den triumf var med til at garantere oprykning til PGA Touren sammen med Sebastian Cappelen.

Det har ikke været nogen dans på roser indtil videre. Campos var ude af stand til at spille en stor del af 2020 på grund af rygproblemer, og efter han vendte tilbage sidste efterår, er det kun blevet til et klaret cut ud af ni mulige på PGA Touren. Campos viste dog tegn på form under sidste uges turnering på Korn Ferry Tour, og nu har han fundet vej til førstepladsen hjemme i Puerto Rico.

Turneringen spilles på Grand Reserve Golf Club, og der var Campos på tredjepladsen efter 36 huller. Han klatrede helt til tops med seks birdies lørdag, men på chokerende vis spolerede han en bogeyfri runde på sidste hul, da han missede et putt fra en fods længde.

- Jeg stillede mig over bolden og var bare blank. Det er frustrerende, for jeg håbede på at være bogeyfri i dag, sagde Campos til PGA Touren.

Med den afsluttende bogey dumpede Campos tilbage til -14, hvor man også finder Grayson Murray. De to førende har et slag ned til Branden Grace og Cameron Percy på tredjepladsen.

Campos er helt klar over, at resten af øens indbyggere følger med søndag, når han skal forsøge at skrive historie.

- Det er selvfølgelig en drøm for mig at holde det trofæ, specielt her i mit hjem, hvor jeg bor. Jeg får forhåbentlig mulighed for at fejre i en dags tid, men jeg ved, at alle vil være ekstatiske. I morgen giver jeg forhåbentlig mig selv en chance på de sidste huller, sagde Campos.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer