Cappelen debuterer på PGA Tour

11/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sebastian Cappelen har ikke haft nogen ideel optakt til sin debut som medlem af PGA Touren. Den 29-årige dansker, som i juni sikrede sig oprykning til verdens stærkeste tour med en sejr og en andenplads på Korn Ferry Tour, måtte forlade sit hjem i Ponte Vedra Beach, da orkanen Dorian stak kursen mod Atlanterhavskysten i det nordlige Florida, og under tirsdagens pro-am følte han, at der var noet galt med et driving iron, den næstlængste kølle i bag'en. 

Den tvivl kunne den 29-årige dansker godt være foruden, men alt til trods er han optimistisk frem mod starten på A Military Tribute at the Greenbrier. 

Det er ikke første gang, Cappelen spiller turneringer på PGA Touren, men aldrig tidligere har hans resultater talt med til FedEx Cuppen. I 2014 sluttede han på 35. pladsen i Sanderson Farms Championship, og året efter kvalificerede han sig til US Open, hvor det dog blev til et misset cut.

Han missede også cuttet i de tre finaleturneringer på Korn Ferry Tour, hvor han havde mulighed for at forbedre sin allerede garanterede PGA Tour-status, men det var primært på grund af en kold putter. Det lange spil er der godt styr på, så mulighederne for at få del i de 7,5 millioner dollars burde være gode. 

Muligheder, ikke forventninger. Det gælder både denne uge på Old White TPC i West Virginia og sæsonen som helhed.

- Hvis jeg begynder at forvente for meget af mig selv, så sætter jeg mig selv op til fiasko. Det er en demotiverende faktor for mig. Jeg kan kun fokusere på de ting, jeg har kontrol over. Jeg kan ikke kontrollere, hvordan andre spiller, så for mit vedkommende handler det om at efterlade det hele ude på banen. Jeg kommer ikke til at holde tilbage, siger Cappelen til Golf.dk, der vil følge danskeren tæt gennem turneringen.

I A Military Tribute at The Greenbrier kommer historiens første danske oprykker til PGA Touren i kamp mod spillere som Bryson DeChambeau, Marc Leishman, Bubba Watson og Keegan Bradley. 

Cappelen indleder turneringen torsdag klokken 20.15 dansk tid. Han skal spille med Conrad Shindler og Xinjun Zhang.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer