Sebastian Cappelen spillede dagens sidste 14 huller i -5. Det sikrede ham adgang til weekenden og del i præmiepuljen på 7,5 millioner dollars.

Foto: Getty Images

Cappelen efter klaret cut: - Jeg er tilfreds og lettet

13/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sebastian Cappelen startede dagen et slag uden for cuttet, og han faldt hurtigt endnu længere tilbage i stillingen ved A Military Tribute at The Greenbrier. 

Mere end to måneder var gået, siden Cappelen havde klaret et cut, og det lå ikke i kortene, han skulle få vendt på tingene i sin første start som medlem af PGA Touren. På dagens første hul slog han en wedge over green og efterlod sig et yderst krævende flopslag. På andet hul skulle han bruge tre putts på at få bolden i hul fra 20 meter.

- Det var en af de starter, hvor jeg egentlig tænkte, at jeg ikke gjorde så meget forkert, Fint teeslag på første hul, og andetslaget syntes jeg også var fint. Jeg troede faktisk, at den var en smule kort. Men den landede åbenbart lige på bagkanten af green. Det var lidt ærgerligt, for det var tidligt om morgenen, så jeg troede, at bolden ville gå lidt kortere end i går eftermiddags i og med, at det var koldere, og der stadigvæk var dug i græsset. Luften var lidt tungere. Men det var åbenbart ikke tilfældet, sagde han til Golf.dk.

To bogeys til at starte med og en placering uden for top-100 kunne få nogle spillere til at kaste håndklædet i ringen og rette fokus mod næste uges udfordring, men ikke Cappelen fra Odense, Danmark. Da han vandt på Korn Ferry Tour i juni, indledte han finalerunden på samme måde, og ligesom under triumfen i North Carolina, svarede den 29-årige stærkt igen.

På dagens femte hul på Old White TPC kom dagen første birdie, og efter otte huller var Cappelen under par for dagen og tilbage i kampen om at klare cuttet. To jernslag blev slået tæt på, og på dagens første par fem hul slog han to drivere og et pitch, inden han rullede et putt på fire meter i hul fra fringen i bagkanten af green.

- Svinget er lidt mere confident. Jeg finder feelingen efter fire huller. Jeg ser noget ud af øjenkrogen og får en rigtig god fornemmelse for, hvor bolden starter. Jeg får slået et par rigtig gode jernslag midt på runden, og formår at rulle et par putts i og komme tilbage med et par birdies.

Ude på banen vidste Cappelen, at -4 ville række til at klare cuttet. Dertil nåede han med birdies på banens tredje og sjette hul, men efter at have gjort alt det hårde arbejde, var han lige ved at sætte det hele over styr igen.

På ottende hul, dagens næstsidste, sendte han bolden over green, og derfra så mulighederne for at få bolden tæt på ud til at være ikke-eksisterende.

- Da jeg så, hvordan den lå, tænkte jeg, der var lidt bedre chance. Umiddelbart, da jeg gik op mod green, tænkte jeg, at jeg minimum skulle hole et 10-meter putt for par. Men den sad godt i græsset, og så tænkte jeg, at jeg havde en chance, hvis jeg bare åbnede bladet fuldstændigt og var aggressiv på den. Men hvis du havde spurgt mig, om jeg kunne få den inden for tre meter, så havde jeg sagt ”no chance”, sagde han.

Cappelen fik på mirakuløs vis bolden til at stoppe to meter fra hullet, og han kunne gå på niende tee med en par på scorekortet.

Det blev til en runde i 67 slag, -3, hvilket giver en samlet score i -4. I skrivende stund svarer det til en delt 39. plads. 

- Det var målet, at klare cuttet. Endelig har jeg brudt den kedelige stime. Det var vigtigt. Jeg har egentlig ikke spillet så dårligt på det sidste, det var bare små dumme fejl her og der. Kan vi bare komme af med dem, så spiller vi i det mindste weekenden. Så kan vi gå ud og tage nogle chancer. Der er stadigvæk nogle små fejl tilbage, som man godt kunne rydde lidt ud i, men jeg er glad for, at jeg formår at få den rundt på den rigtige side af grænsen.

- Jeg tilfreds, jeg er lettet. Det er min første turnering på PGA Touren, hvor det gælder. Jeg ved godt, jeg har spillet på PGA Touren før og klaret cuttet på PGA Touren, men nu er det ligesom et nyt kapitel; nu gælder det. Det er vigtigt for mig at komme godt i gang i stedet for at starte lidt halvskidt og føle, man har meget arbejde for at nå op, hvor man burde være. Så selvom jeg ikke føler, at jeg har været 100 procent de sidste to dage, så er det en god fornemmelse at vide, jeg ikke skal have mit A-game for at klare cuttet på denne her tour. Det er rart, at jeg bare kan spille nogenlunde og så klare cuttet, siger han.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer