I München hentede Thorbjørn Olesen sin første top-10 placering siden Dubai Desert Classic i januar.

Foto: Getty Images

Dagens bedste runde sender Thorbjørn i top-10

23/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden rundede Thorbjørn Olesen BMW International Open af med en runde i 61 slag. Det betyder åbenbart ikke noget for den 29-årige Ryder Cup-helt, at turneringen i år afvikles på en anden bane, for igen havde Olesen en stor slutspurt i ærmet.

På Golfclub München Eichenreid lavede han otte birdies og en bogey under søndagens runde, og scoren i 65 slag var kun Made in Denmark-vinderen, Bernd Wiesberger, i stand til at matche.

Olesen startede dagen på 24. pladsen og stormede frem til en delt 10. plads i -12. Han var kun tre slag fra at nå med i omspil om titlen.

Efter en finale, hvor en stor gruppe spillere var med i kampen om sejren langt ud på bag-ni, blev det Andrea Pavan og Matthew Fitzpatrick, som skulle afgøre titlen mellem sig over ekstrahuller. Pavan startede dagen på niendepladsen, men 66 slag senere lå han lige med Fitzpatrick (69) i -15. 

Fitzpatrick havde heldet på sin side på første ekstrahul, da hans bold havde retning mod søen nær green. Det var begyndt at regne kort tid forinden, og derfor begravede bolden sig i st egen nedslagsmærke få centimeter fra vandet. Dermed kunne englænderen tage et frit drop og forlænge omspillet med en par.

På anden tur ned ad par fem hullet nåede Fitzpatrick greenbunkeren i to slag, mens Pavan var i roughen med en pitching wedge og en besværlig vinkel tilbage i sit tredjeslag. Italieneren viste nerver af stål, da han slog bolden lige på pinden og gav sig selv en meter for birdie. 

Fra bunkeren kunne Fitzpatrick ikke få bolden tæt på hullet, og dermed kunne Pavan putte ud for karrierens anden sejr. Det var samtidig den 30-åriges første top-10 placering i sæsonen 2019.

- Det er utroligt. Ved dagens start troede jeg, at jeg havde en chance. Jeg var godt spillende på vej ind til denne uge, jeg slog bare enkelte dårlige drives, hvilket altid er en akilleshæl. Det her hul ligger ikke godt til mig uden en driver, men jeg formåede at lave en birdie, sagde Pavan til Sky Sports få øjeblikke efter triumfen.

Joachim B. Hansen var rundt i 71 slag. På grund af gunstige forhold søndag var -1 ikke nok til at holde placeringen i stillingen, og han dumpede fra 11. pladsen til nummer 20 i -9. Det får han 24.000 euro for, hvilket er den 28-åriges første check i halvanden måned.

Jeff Winther gik to under par og sluttede i -6 på 34. pladsen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer