Danmarks pigelandshold har allerede skrevet historie ved EM i Spanien.

Foto: Anders Danielsen

Danmark og Spanien deler foursomes 1-1

13/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Fire gange har et dansk pigelandshold vundet bronze ved EM. Det er de bedste præstationer, siden mesterskabet blev spillet første gang i 1991. Derfor skrev landstræner Anders Danielsens tropper allerede historie, da de kvalificerede sig til finalen mod de spanske værter.

Fra morgenstunden stod det klart, at de danske piger langtfra var mættet af succesen og ikke ville stille sig tilfredse med blot at skrive dansk historie. De kom for den samlede sejr og lagde stærkt ud i de to foursomes.

Efter nederlag på 2-0 i foursomes både i kvartfinalen og semifinalen var der skiftet ud i den danske opstilling på Parador de El Saler. Cecilie Leth-Nissen blev indskiftet efter at have imponeret landstræneren – og alle omkring sig – ved at fælde Tysklands bedste spiller over 21 huller i single, og derved sikre Danmark adgang til finalen.

Hun blev sat i bold med lillesøster Amalie, og de to Hjortespring-spillere opbyggede et solidt forspring efter 14 huller. Spanierne fik skabt spænding ved at reducere forskellen til et hul efter 16., men da søstrene vandt 17. hul, kunne de sætte det første point på kontoen på vej mod guldet.

I formiddagens anden foursome blev Anne Normann og Natacha Høst Husted sat sammen, og de fandt sig også foran langt ud på bag-ni. 2Up efter 14 huller blev dog vekslet til All Square efter 17, og så ventede der en nervøs afslutning mod værterne, inden det blev tid til frokost.

Matchen gik i overtid, da det stadig var lige efter 18 huller, og først på 20. hul faldt der en afgørelse. Det blev spanierne, som trak det længste strå, og derfor er det helt lige inde de fem afgørende singles.

Selvom danskerne måske føler, de burde have vundet begge foursomes, så er det værd at huske på, at de er langt bedre stillet end på samme tid i både deres kvartfinale og semifinale. Der er stadig alle muligheder for at blive europamestre.

I Sverige spiller Danmarks herrer om bronze mod Skotland. Det blev til bronze for at år siden, og hvis det skal blive til en ny plads på podiet, kræver det et stort comeback i eftermiddag. August Thor Høst og Andreas Hillersborg Sørensen tabte deres foursome med 3&2, og John Axelsen og Alexander Frances led et nederlag på 4&3.

Hvis danskerne skal have medaljer hængt om halsen, skal de vinde fire ud af fem singles i eftermiddag.

Stillingen hos pigerne
Stillingen hos herrerne  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer