Amalie Leth-Nissen havde et hav af store resultater i 2018, og hun indledte det nye år i ligeså imponerende stil.

Foto: Rasmus Baaner

Dansk drømmestart i Portugal

30/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Vanen tro bliver sæsonen for den europæiske amatørelite indledt i Portugal. Damerne er i kamp først, og slaget står på Montado Golf Resort nær Setúbal.  

Den 89. udgave af Portuguese International Ladies International markerer samtidig starten på kvalifikationen til Junior Solheim Cup. Resultaterne i 10 turneringer i løbet af de kommende syv måneder vil afgøre, hvem der skal repræsentere Europa på Gleneagles i dagene op til de voksnes Solheim Cup. Amalie Leth-Nissen har et mål om at spille sig på holdet, og det 14-årige stortalent fik en drømmestart på kvalifikationen.

Onsdag var danskeren fire under par, men fra start så det ikke ud til at blive nogen stor runde, da hun lagde ud på 10. tee klokken 10.24 dansk tid. Efter to pars lavede hun en bogey, og efter otte huller var scoren stadig over par. Det blev der lavet om på i en rasende fart midt på runden. 

Fem birdies i løbet af seks huller resulterede i en score i 68 slag, og det giver en delt andenplads med svenske Ester Fagersten, et slag fra skotten Chloé Goadby på førstepladsen.

Leth-Nissen var ikke den eneste velspillende dansker på førstedagen. Smilla Sønderby producerede otte birdies, flere end nogen anden i feltet, og selvom der også blev plads til fejl på scorekortet, kom hun rundt i -3, hvilket giver en delt fjerdeplads.

De tre øvrige danske deltagere havde ikke helt samme held på årets første runde med et scorekort i hånden. Fie Olsen lavede to birdies men måtte skrive under på 74 slag, +2, på den 5615 meter lange bane.

Sofie Kibsgaard er tre over par og midt i feltet på en delt 44. plads. Et slag længere tilbage finder man Louise Markvardsen på en delt 54. plads ud af de 88 deltagere.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer