Dansk top-10 placering i Portugal

02/02 - 2019 | Jakob Schmidt

Der var tre danskere tilbage i Portuguese International Ladies Amateur som markerer starten på kvalifikationen til Junior Solheim Cup. Bedst gik det for 14-årige Amalie Leth-Nissen der ender turneringen på en delt 10. plads i en samlet score på +5.

Et fantastisk 2018 bliver dermed fulgt op af et rigtig godt resultat på Montado Golf Resort i Portugal af den unge dansker. Det giver hende en god start i jagten på en plads på det europæiske Junior Solheim Cup, som spilles på Gleneagles om ca. syv måneder.

Efter en tredje runde i 79 slag, formåede Leth-Nissen at komme bedre fra start i fjerde runde. Her blev det til én bogey og otte pars på de første ni huller og tre birdies samt to bogeys på de bagerste. Det gav en runde i par på 72 slag og hun avancerede dermed fem pladser til slutresultat på en delt 10. plads.

De to andre danskere Fie Olsen og Smilla Sønderby fik ikke spillet sig tilbage i toppen efter gårsdagens mindre gode runder.

Fie Olsen havde ellers en god start på dagens runde og var -1 efter seks huller. Herefter fulgte dog tre bogeys på de efterfølgende tre huller og det blev til en 76'er efter sidste putt på hul 18. Hun ender på en delt 34. plads i en samlet score på +13.

Seks pladser længere nede på resultatlisten finder vi Smilla Sønderby, som havde et brag en start på den portugisiske turnering med otte birdies i første runde. Hun skulle forsøge at komme ovenpå gårsdagens 84'er der skyllede hendes forhåbninger om en top placering ud i vasken. Det lykkedes desværre ikke helt, men med en runde i +7 ender hun på en 40. plads med en samlet score på +17.

Generelt kan de danske piger være tilfredse med deres resultater og vi glæder os til at se hvad de kan præstere i de kommende turneringer hen mod Junior Solheim Cup.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer