Sejren i Rocket Mortgage Classic var Bryson DeChambeaus fjerde top-10 placering siden genstarten af PGA Touren. Han rykker frem til nummer syv på verdensranglisten.

Foto: Getty Images

DeChambeau indleder sin regeringstid

06/07 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Han bæller ubegribelige mængder muskelmælk og løfter vægte i timevis, men Bryson DeChambeau er ikke en MMA-fighter; han skal ikke i bokseringen; han har ingen tanker om at skabe en karriere i NFL. I stedet har han besluttet sig for at ændre, hvordan golf spilles - hvordan det er blevet spillet gennem historien.

Bunken af bevismateriale vokser sig større og større og tyder på, at han også kommer til at gøre det.

Gennem tiderne har golf været en balancegang mellem præcision og kontrol på den ene side og kraft på den anden. Skrues der op for det ene, kompromitteres den anden halvdel af ligningen. Ikke længere.

DeChambeau har skruet farten op til max, og det lader ikke til at koste det store på andre parametre.

Søndag aften vandt DeChambeau Rocket Mortgage Classic, hans sjette titel på PGA Touren, og statistikkerne efter de fire runders spil er svimlende.

350,6 yards i driving distance, det længste gennemsnit af en vinder på PGA Touren nogensinde. Det blev kombineret med en førsteplads i statistikken ”strokes gained off the tee” og viser, at han kan håndtere at sende bolden af sted med over 190 mph. DeChambeau var også nummer ét i putting. Det er en vindende opskrift, særligt når den største konkurrent kom snublende fra start under finalerunden.

Matthew Wolff førte med tre slag inden de afgørende 18 huller, men den 21-årige amerikaner kunne slet ikke få spillet til at fungere fra start.

På Detroit Golf Club, hvor birdies fløj til højre og venstre, var Wolff tre slag over par efter 10 huller. Han kæmpede sig flot tilbage med fire birdies i løbet af de sidste syv huller for en runde i -1, men det var ikke nok til at stoppe den 110 kilo tunge menneskekampvogn.

DeChambeau startede dagen med et drive på 362 yards, pitchede bolden tæt på hullet og fik en nem birdie. Han sluttede af med et smæld på 366 yards på 18. hul, som igen førte til en birdie. Det var hans tredje i træk og hans ottende for dagen. Han var han syv slag under par sønddag og nåede til -23 samlet. Det rakte til en sejr på tre slag ned til Wolff, mens Kevin Kisner tog tredjepladsen i -18. 

Det var DeChambeaus sjette sejr på PGA Touren. Der kommer flere, særligt hvis kroppen kan holde til den ekstreme belastning. Næste skridt på vejen mod toppen er succes i en major. DeChambeau har aldrig gjort det godt i et af golfens fire store mesteskaber – en 15. plads er han bedste placering – men sådan som han spiller lige nu, bliver han svær at komme uden om, når det bliver tid til PGA Championship i San Francisco om en måned.

Kan DeChambeau få alle komponenterne til at hænge sammen i majors, kan konkurrenterne blive tvunget til at opruste fysisk for at kunne følge med. Stærk, hurtig og atletisk er måske snart ikke nok. Bryson DeChambeau har taget det til ekstremerne, og det begynder at virke.

Link til resultatet

User Comments:

 • Bryson

  09/07 - 2020 |

  Rammer man ikke fairway skal det koste noget at komme videre!!!! Enten tab af længde eller et slag ud på fairway. Ud fra de forudsætninger er det ok at kunne slå ekstra langt.

 • Tænker hverken på Moe Norman eller 1967 håndbold..... (???)

  06/07 - 2020 |

  Jeg tænker heller ikke på robotters indtog eller lign..........Jeg er udelukkende kritisk overfor barnernes design og set-up til turneringerne, weekend efter weekend ........... udstyret og boldene forringes IKKE, det ved vi alle godt (så ville branchen save sin egen gren over), men derimod bør man med alvor kigge på at skabe max straf områder og max straf omstændigheder ved bombe drives der er 30-40 m fra fairways i begge sider ........ flere OB pæle, flere OB områder, og en masse rigtig grim nasty juicy US Open Rough + ingen lempelse eller halvsvage forsøg på samme for gravende dyr eller lign (play as it lies).......... så kan Bryson jo stå derude i wife beater strop polo og pløje endeløse marker op af mindst 10cm rough i forsøget på at komme tilbage 90grader på fairway ........ se folkens, det ville være underholdning og glimrende extra bonus for millioner af TV seere...... Ideerne ovenfor er helt gratis.

 • Noget om udvikling

  06/07 - 2020 |

  Tilbage i 1967 overraskede det danske herrelandshold i håndbold alle ved at erobre sølvmedaljer ved VM i Sverige. Anført af Jørgen Petersen, Vodsgård, ja hele holdet, formåede de at besejre de russiske bjørne 17-12 i semifinalen ved elegant og disciplineret spil. I dag ville de ikke være kommet forbi indledende runde. Springkraft, hurtighed, teknik parret med fysisk topniveau har hævet det spillemæssige niveau. Også på kvindesiden. DeChambeau har læst på lektien og vist vejen, inspireret af den canadiske golfspiller Moe Normann på den tekniske side og på den fysiske: topatleters bevidsthed om en toptrimmet krops betydning for resultater i en sport, hvor der er mange, som kæmper om de store præmiepenge. Talent 10%, træning 90 %.

 • Robotterne kommer ;-)

  06/07 - 2020 |

  Respekt for "drengens" ihærdighed og målbevidsthed, men hvis Brysons robotagtige (læs: kedelige og uskønne) golfspil bliver udbredt, er det for min del slut med at kigge på de turneringer på golf.tv og viasat golf hvor han deltager....

 • Sørgelig udvikling, når piv-skæve drives alligevel belønnes

  06/07 - 2020 |

  Kan se på stats og grafikken (leveret af US PGA) at flere af hans 300+yards drives var vildt skæve (30-40m fra fairway) og stadig fik han bolden afsted i 260+ yards til eagle putts på par5 hullerne - i sandhed en tragedie for golfbane designs og turneringsafviklinger i al almindelighed. Har intet imod at man træner sig op med proteinpulver og kyllingestykker i tupperware bøtter, men måske arrangørerne skulle overveje "US OPEN Rough" i roughen samt endnu flere OB pæle og områder når NFL Linebacker style golfere søger lykken på PGA og European Tour ? ........ ellers er det ren Buster Keaton og Marx Brothers golf.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,724,290
 • Unique Visitor:195,769
 • Registered Users:171,151
 • Unregistered Users:31,737
 • Blocked Users:12,482
 • Published Nodes:16,654
 • Unpublished Nodes:331
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:40.77.167.17
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:149
  • This week:10,340
  • This month:138,472
  • This year:3,725,156