Nanna Koerstz Madsen er verdens nummer 219, men efter den første runde af ugens turnering på LPGA er hun nummer to.

Foto: Getty Images

Drømmestart af Nanna Koerstz Madsen på LPGA

22/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det krævede blot 65 slag for Nanna Koerstz Madsen at spille de 18 huller under førstedagen af Bank of Hope Founders Cup på Wildfire Golf Club i Arizona.

Den 24-årige fra Smørum er startet 2019 med to top-10 placeringer på LET samt en 27. plads og en 38. plads på LPGA Touren i Australien. Nu er LPGA vendt hjem til US of A, og fra den spæde start trak det op til noget helt særligt for Koerstz Madsen. 

- På første hul var jeg i træerne i højre, men jeg havde chance for at spille bolden. Jeg slog den langt af pinden og rullede en 15-meter i hul, sagde hun til LPGA Tour.

Hun lavede to birdies inden en bogey for en kort stund satte en stopper for festlighederne på tredje hul. Det blev dagens eneste fejltagelse, og i stedet arbejdede hun sig dybere og dybere under banens par. 

Især på bagni var Koerstz Madsen flyvende. Den sløjfe spillede hun i 31 slag, og det gav -7 samlet. Scoren rækker til en delt andenplads med fire andre spillere. De har et slag op til den førende franskmand Celine Boutier.

- Min putting var virkelig god i dag. Jeg sænkede en masse putts derude. Der lurer et miss i højre med mine køller, og det skete også i dag, men jeg kom ikke i alt for mange problemer, sagde danskeren.

Koerstz Madsen har leveret det bedste danske resultat nogensinde på LPGA, en andenplads for to år siden, og tjente derved den største pengepræmie nogensinde af en dansk damespiller. Det er hendes hidtil eneste top-10 på LPGA, og efter torsdagens spil er der et realistisk håb om, at karrierens anden top-10 placering kan blive en endnu større triumf.

Der spilles om en førstepræmie på 225.000 dollars, og i kampen om den ligger Koerstz Madsen foran stjernespillere såsom verdens nummer ét, Sung Hyun Park, som har del i syvendepladsen i -6. 

Brooke Henderson og Lydia Ko er blandt spillerne på 12. pladsen i -5, og turneringens forsvarende mester, Inbee Park, deler 25. pladsen med den regerende mester i Women's British Open, Georgia Hall. 

Alle de nævnte stjerner var velspillende under første runde, og alle halser de efter Nanna Koerstz Madsen.

Det samme gør Nicole Broch Larsen. Danmarks bedste damespiller nåede til -3, men på dagens næstsidste hul gav hun et slag tilbage. Hendes score i 70 slag giver en delt 46. plads. Den deler hun blandt andre med nummer to på verdensranglisten (Rolex Rankings), Ariya Jutanugarn.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer