Bernd Wiesberger var den første spiller til at gøre opmærksom på det usædvanlige problem i Frankrig.

Foto: Getty Images

Drillerier eller ondsindede hensigter på europatouren

05/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der vil blive holdt ekstra godt øje med køllerne i denne uges Irish Open efter et par usædvanlige episoder sidste uge i Frankrig. Golfspillere slår sig op på ærlighed, og europatouren i særdeleshed er kendt for at spillerne spiser sammen og hjælper hinanden med svinget, men den kollegiale stemning er blevet sat på prøve.

Bernd Wiesberger opdagede midt på en runde under sidste uges turneering, at indstillingerne på hans driver var blevet ændret fra hans normale præference. Østrigeren sagde efterfølgende, at andre spillere havde oplevet lignende situationer, og det kunne skotten Duncan Stewart bekræfte.

- Jeg bad en af Callaway-gutterne om at kigge på min driver, for den præsterede ikke så godt som normalt. Han satte den tilbage til den neutrale position, den skulle have været i, og grippet var blevet roteret den forkerte vej rundt – kun to-tre uger efter jeg havde fået nyt grip på.

- Jeg tror, det var et engangstilfælde, men det vil få os til at tjekke køllerne ekstra grundigt ligeså snart vi tager dem frem på rangen for at være sikre på, alt er i orden, og det gør man normalt ellers ikke.

- Jeg har ikke lyst til at tro, nogen bevidst har prøvet at sabotere køller, men man ved aldrig. Måske var det bare en eller anden som prøvede at lave sjov ved en turnering, men det er ikke rigtig morsomt, sagde Stewart til Bunkered.co.uk.

Under turneringerne bliver spillernes bags gerne opbevaret sammen i værtsklubben over natten, og for at sikre at udstyret kommer rettidigt og uskadt frem, får mange spillere transporteret deres værktøj via landjorden mellem de europæiske turneringer. Det betyder, at der er lange perioder, hvor hverken de eller deres caddies har opsyn med køllerne.

Ligesom Duncan Stewart kan man kun spekulere over, om drillerier eller mere ondsindede hensigter har ligget til grund for episoderne, men det er værd at antage, det har fundet sted. Mens amatører måske kan glemme, hvad de har skruet på og hvornår, så har professionelle i reglen helt styr på, hvad der skal sidde hvor og hvordan. 

Fra nu af bliver de nok endnu mere omhyggelige.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer