Vinder Dustin Johnson i Mexico, vil det være hans 20. titel på PGA Touren.

Foto: Getty Images

Dustin Johnson øger forspringet og nærmer sig sejren

24/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tiger Woods er den ubestridte konge af World Golf Championships. Siden starten på serien i 1999 har den 43-årige superstjerne vundet 18 af de kæmpestore turneringer. Ikke alene har der aldrig været en udfordrer til tronen, det har endda været svært at finde nogen anden med spor af blåt WGC-blod i årerne. 

Det har Dustin Johnson ændret på. Mens verdens nummer tre kun har fået én majorsejr efter af et hav af gode muligheder, så har han været langt mere succesfuld i WGC. Med fem sejre er han nummer to på alletiders liste (Phil Mickelson og Geoff Ogilvy er på tredjepladsen med hver tre), og søndag er Johnson overvældende favorit til at hente sin sjette titel i rækken, WGC - Mexico Championship.

Den 34-årige amerikaner gik ind til tredje runde med et forspring på to slag, og i løbet af lørdagen fordoblede han afstanden ned til Rory McIlroy. Hvis søndagens afgørelse skal blive spændende, er det sandsynligvis op til nordireren. Man skal helt ned til -9, syv slag fra Johnsons førsteplads, for at finde spillerne på tredjepladsen (Patrick Reed, Sergio Garcia, Patrick Cantlay og Cameron Smith).

Allerede på andet hul viste Johnson sin ekstraordinære kombination af fart og præcision, da han slog sit teeslag 369 yards til en meter for eagle. Efter ni huller var han tre under par og fem slag i front, da spillemakkeren, McIlroy, havde lavet ligeså mange fejl som birdies.

Den førende spillede de første 45 huller uden at tabe et eneste slag, men på 10. hul lørdag var Johnson heldig at slippe af sted med en doublebogey. Teeslaget ramte træerne i højre og flirtede med de hvide pæle. De næste to slag ramte også træerne, uden bolden blev flyttet mærkbart nærmere green, og først i fjerde slag fik han bolden på green på par fire hullet. 

Da McIlroy samtidig lavede birdie, var der pludselig en dør på klem. Måske er den allerede blevet smækket i igen. I løbet af de næste otte huller lavede Johnson fire birdies for at slutte dagen fem under par, 16 under samlet.

Bortset fra hul to var det McIlroy, som havde overtaget i denne giganternes kamp med driveren. Hans tordenslag fra tee – tre af dem var længere end 350 yards i den tynde luft over Mexico City - førte syv birdies med sig, men tredje runde kostede også fire bogeys.

- Han bliver meget svær at slå. I morgen har jeg nok brug for noget i omegnen af den 63'er, jeg gik på førstedagen, for at have en chance, sagde McIlroy efter runden.

For Woods døde håbet om WGC nummer 19 sent lørdag. Han var tre under par for runden efter 14 huller, men så brugte han syv putts i løbet af de næste to huller og lavede doublebogey-bogey. Det blev til en tredje runde i -1, og med en total i -6 går Woods ind til finalen på en delt niendeplads.

Der var fremgang for Thorbjørn Olesen, omend ikke nok til, at han får mulighed for at spille med om topplaceringerne. En runde med otte birdies og fem bogeys gav en 68'er, og med den rykkede han frem til 41. pladsen i +1.

Lucas Bjerregaard rykkede sig ikke ud af 68. pladsen på trods af, at han gik banen i +1, fire slag bedre end de to første dage.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer