Emily Pedersen lavede fem birdies og fem bogeys under sin første runde af Marathon Classic.

Foto: Getty Images

Emily balancerer på cutgrænsen

12/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der venter Emily Pedersen en nervepirrende fredag i Marathon Classic. Turneringen markerer årsdagen for sidste gang, et af Danmarks største talenter klarede et cut på LPGA. 23-årige Pedersen har ikke længere fuld kategori til verdens stærkeste tour, men nogle starter er det dog blevet til i USA i 2019, og der har da også været gode takter indimellem.

For en uge siden lagde Pedersen flot ud i -3 på første runde, blot for at følge op med +2 og blive kastet på porten førend ønsket. Fredag er der risiko for noget tilsvarende, men chancerne for at nå weekenden er samtidig gode. 

Efter en farverig runde på Highland Meadows Golf Club sluttede Pedersen torsdagens arbejde af med en birdie. Den bragte hende frem til en mangedelt 59. plads, som også er cutgrænsen.

Feltets eneste dansker har syv slag frem til Alena Sharp og Youngin Chun i toppen af stillingen. Med fremme er også vinderen af 12 turneringer på LPGA, Stacy Lewis, som søger sin første titel, siden hun blev mor i oktober. 

Det projekt fik en glimrende start, da hun gik banen i 65 slag – syv birdies og en bogey – og lagde sig på en delt tredjeplads.

- Det var virkelig fedt. Det bedste var, at jeg ramte 18 greens i dag. Jeg har arbejdet hårdt på min ball-striking, så det er virkelig rart at se resultaterne.

- Det er en golfbane, jeg ikke nødvendigvis føler mig 100 procent komfortabel på. Jeg slog bare nogle virkelig gode golfslag i dag; havde nogle lette tap-in birdies. Det er længe siden, jeg har gjort det. Det føltes bare godt derude i dag, sagde Lewis til LPGA Tour.

Med fremme i top-10 finder man også Lexi Thompson og vinderen af US Women's Open, Jeongeun Lee6. De deler syvendepladsen i -5.

Canadieren Brooke Henderson er blandt en stor gruppe spillere på 11. pladsen i -4.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer